Zwaarbevochten punt FC Volendam op bezoek bij directe concurrent FC Emmen

FC Volendam is (tijdelijk) van de laatste plaats in de eredivisie af. De degradatiekraker tegen FC Emmen eindigde in 1-1, waardoor Vitesse de nieuwe rodelantaarndrager is. Walid Ould-Chikh maakte op schitterende wijze 1-0, maar die werd tenietgedaan door Ahmed el Messaoudi.

De spelers van FC Volendam vierden de goal van Walid Ould-Chikh - Foto: Pieter van der Woude/Orange Pictures

Benaissa Benamar en Bilal Ould-Chikh keerden weer terug in de basis bij FC Volendam. Benamar viel wel in tegen Ajax, maar was ziekjes vorige week. Ould-Chikh ontbrak tegen de Amsterdammers na een rode kaart tegen Fortuna Sittard. Volendam en FC Emmen hebben de punten hard nodig en dat was te merken. De eerste poging van de wedstrijd was voor Ibrahim el Kadiri. Doelman Mickey van der Hart (oud-Ajax) kon de bal redden. Daarna was het vooral de thuisploeg diet de klok sloeg.

Mühren en Eiting

Zo schoot Rui Mendes net naast het doel. Even later kreeg Jeroen Veldmate een grote kopkans, maar die vloog net over. Via Mark Diemers, Ahmed El Messaoudi en Mohamed Bouchouari werd Emmen meermaals gevaarlijk. Vooral bij de laatstgenoemde mogelijkheid kwam Volendam goed weg; de aanvaller miste voor een leeg doel. Tussendoor kregen de Volendammers kansen via Robert Mühren en Carel Eiting. Ondanks de kansen was de stand bij de rust gelijk.

Robert Mühren kon FC Volendam niet aan de zege helpen - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Snelle gelijkmaker

De in de tweede helft ingevallen Walid Ould-Chikh probeerde het van afstand. Zijn inzet werd aangeraakt en spatte uiteen op de paal. Daar kwam FC Emmen goed weg. Het was uiteindelijk ook Walid Ould-Chikh die na 64 minuten scoorde. Hij kapte zijn man goed vrij en poeierde hard raak vanaf randje zestien: 0-1. Er kon niet lang worden genoten van de voorsprong. Uit een voorzet van Mendes tikte El Messaouidi de gelijkmaker binnen: 1-1.

FC Volendam-trainer Wim Jonk na het gelijke spel op bezoek bij FC Emmen - NH Nieuws

Wim Jonk probeerde in de slotfase nog iets te forceren door Lequincio Zeefuik te wisselen voor Benamar. Dat lukte niet meer. Volendam liep op haar laatste benen en Emmen kreeg de beste kansen. Door het gelijkspel tegen Emmen stijgt Volendam een plaatsje op de ranglijst. Daardoor is het zeventiende. Vitesse kan de rode lantaarn weer overdragen, die spelen morgen om 21.00 uur tegen Cambuur.

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat (Douiri/46), Mbuyamba, Mirani, Murkin; Buur (W. Ould-Chikh/46), Benamar (Zeefuik/75), Eiting; B. Ould-Chikh (Van Mieghem/55), Mühren, El Kadiri (Veerman/63)