Ga naar Content

AZ en Feyenoord steken Donny van Iperen hart onder de riem met wedstrijdshirtveiling

AZ houdt komende zondag verschillende acties rond de wedstrijd tegen Feyenoord. Dat is voor oud-speler Donny van Iperen, die in een coma belandde tijdens een voetbalwedstrijd in augustus. Zo worden de gedragen wedstrijdshirts geveild en zal Van Iperen digitaal aanwezig zijn. 

Donny van Iperen - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De verdediger uit Sint Pancras kwam tijdens de wedstrijd tussen FC Zimbru en Dinamo-Auto ongelukkig in botsing met de keeper van de tegenstander. Hij raakte hierbij bewusteloos. Van Iperen werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een week zou blijven. Daarna werd hij overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Er werd geconstateerd dat zijn thalamus is beschadigd, een belangrijk deel van de hersenen.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Kiky van Iperen

Van Iperen ontwaakte in het Nederlandse ziekenhuis en is inmiddels begonnen aan een loodzware revalidatieperiode. Zijn toekomst is nog erg onzeker. De familie is daarom een inzamelingsactie gestart om zijn behandelingen te kunnen betalen. AZ zet handtekeningen op de gedragen shirts tegen Feyenoord, waarna ze geveild worden. De verdediger speelde nooit voor de Rotterdammers, maar ook hun wedstrijdshirts worden beschikbaar gesteld. 

Doneren

Er kan vanaf het startsignaal van de wedstrijd, komende zondag 16.45 uur, op de shirts worden geboden. De veilingen sluiten 22 oktober 16:00 uur. De volledige opbrengst wordt aangeboden aan de GoFundMe voor Van Iperen. Bieden of doneren kan via de volgende link. Van Iperen zal digitaal aanwezig zijn via KPN Klasgenoot. Dat is een project voor langdurige zieke kinderen, waardoor ze op die manier lessen kunnen blijven volgen. De verdediger zal via een scherm en robot de voetballers kunnen zien en spreken. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52