Ga naar Content

Vliegensvlugge tegentreffer Helmond Sport nekt Jong Ajax

Een vervelende avond voor Jong Ajax. Elmo Lieftink zorgde binnen een minuut voor de openingsgoal. Die klap kwam de ploeg van John Heitinga niet meer te boven: 0-1. 

Doelpuntenmaker Elmo Lieftink in duel met Youri Regeer van Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen een hard schot van Helmond Sport-middenvelder Elmo Lieftink pardoes in het doel eindigde: 0-1. Het duurde daarna even voor Jong Ajax gevaarlijk werd. Twee schoten van Youri Regeer werden gekeerd door Mike Havekotte. Na een sterke fase van de Brabanders nam de thuisploeg het initiatief over. 

De Amsterdamse beloften dachten na een halfuur op gelijke hoogte te komen. De grensrechter constateerde echter buitenspel, waardoor er een streep ging door het doelpunt. In de tegenaanval werd een schot van Martijn Kaars (oud-FC Volendam) verijdeld. 

Tekst gaat verder onder de foto

Youri Regeer dwong Mike Havekotte in de eerste helft twee keer tot een redding - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jaydon Banel zorgde in de tweede helft voor het eerste gevaar namens de Amsterdammers. Hij kopte de bal in, maar Havekotte pakte de bal klemvast. Even later leek Kristian Hlynsson de 1-1 te maken, maar de IJslander stond buitenspel. 

In het resterende gedeelte werd er niet meer gescoord, waardoor Jong Ajax verloor. Door het verlies staat de ploeg van John Heitinga elfde op de ranglijst met twaalf punten. 

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Vos (Jermoumi/75), Aertssen, Pierie, Baas (Milovanovic/46); Regeer, Hlynsson, Fitz-Jim; Banel, Rasmussen (Giovanni/75), Misehouy 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52