Jong Ajax incasseert vier doelpunten in Maastricht, Jong AZ geeft punt weg in slotfase

Een groot pak slaag voor Jong Ajax en de Alkmaarse beloften verloren door een late goal. De Amsterdammers scoorden nog wel, maar verloren met 4-1 bij MVV in Maastricht. AZ kon Willem II lang tegenhouden, uiteindelijk was een late goal van Pol Llonch voldoende voor de Tilburgers: 1-0.

Jong AZ komt net te kort in Tilburg - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Jong AZ reisde af naar Tilburg en nam het op tegen het gedegradeerde Willem II. De promotiekandidaat was vanaf de eerste minuut gretig op zoek naar een goal. Meermaals bleek doelman Sem Westerveld een sta-in-de-weg. Zo ook bij een aardige kans voor oud-jeugdspeler van AZ, Nick Doodeman. De Alkmaarse beloften kregen pas na een halfuur een grote kans. Na een inschattingsfout in de verdediging van de Tilburgers ging Damienus Reverson op het doel af. Een voorzet op Iman Griffith volgde, maar hij kon deze niet op de goal schieten.

Een terechte nederlaag volgens Jong AZ-coach Maarten Martens - NH Nieuws

Pol Llonch

Willem II-invaller Jeremy Bokila was na rust dicht bij de openingstreffer, maar een schot vanuit de draai belandde in het zijnet. De Alkmaarse defensie kreeg in het vervolg van de wedstrijd maar moeilijk grip op de aanvaller. Een kwartier voor tijd pegelde hij de bal tegen de lat. Na meerdere waarschuwingsschoten kwamen de Tilburgers op voorsprong. Pol Llonch haalde net buiten het strafschopgebied vernietigd uit en brak de ban: 1-0.

Het bleek uiteindelijk de eindstand te zijn. Daarmee verloor Jong AZ voor de tweede keer op rij in de eerste divisie. De beloften hadden maandagavond met 3-2 verloren van PEC Zwolle.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Goes, Stam, Engel (Pynadath/84); Twisk (Schouten/78), Buurmeester, De Jong (Meerdink/66); Allouc, Reverson, Griffith (Kewal/66)

Jong Ajax onderuit in Maastricht tegen MVV - Foto: Pro Shots / George Deswijzen

Jong Ajax beleefde een pijnlijke avond in Maastricht tegen MVV. De eerste grote kans van de wedstrijd was al meteen raak voor de thuisploeg. Mart Remans schoot na slap verdedigen van de Ajax-defensie de bal achter doelman Sten Kremers: 1-0. Het belofteteam van de Amsterdammers wist de rug niet te rechten na de tegengoal. Na balverlies van Gabriel Misehouy knalde aanvaller Sven Blummel de bal genadeloos de bal tegen de touwen, 2-0.

De Maastrichtenaren waren de hele eerste helft heer en meester in eigen stadion. Mart Remans en Koen Kostons waren via omschakelmomenten nog dicht bij een doelpunt. Desondanks werd er voor rust niet meer gescoord.

Kaartenhuis dondert in elkaar

Na de thee speelden de Ajacieden de schroom van zich af. Na een vlotlopende aanval was Misehouy het eindstation en schoot bekeken de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Echter stortte het hierna als een kaartenhuis in elkaar. Blummel miste een kans, waardoor Ajax opgelucht adem kon halen. Het was uiteindelijk Koen Kostons, die doelman Kremers voor de derde keer liet vissen.

De koek was nog niet op voor de Limburgers. De ruimtes in de Ajax-defensie werden erg groot en daar wist Ruben van Bommel, de zoon van Mark, dankbaar gebruik van te maken. Hij bepaalde de eindstand: 4-1.

Opstelling Jong Ajax: Kremers; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Delgado  (Jermoumi/63), Fitz-Jim, Hlynsson (Vos/81); Martha (Banel/63), Rasmussen, Misehouy