Jong AZ incasseert late gelijkmaker en Jong Ajax stelt teleur in Oss

Jong AZ is er niet in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Vlak voor tijd wist ADO Den Haag te scoren en werd de Alkmaarse voorsprong uit handen gegeven: 2-2. Ook de beloften van Ajax moesten genoegen nemen met een punt. In en tegen Oss werd het na een teleurstellende wedstrijd uiteindelijk: 1-1.

Jong AZ speelt gelijk tgen ADO Den Haag - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Jong AZ speelde in Den Haag tegen ADO. Aan het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen meerdere kansen. Zo waren Iman Griffith en Zico Buurmeester in de eerste helft dicht bij de openingstreffer. Toch kregen de Alkmaarders het deksel op de neus. Rome Jayden Owusu-Oduro, die Sem Westerveld verving op het doel, kon een eerste inzet keren. De rebound van Joel Zwarts was hem echter te machtig: 1-0. Grote kansen kregen de Alkmaarse beloften niet meer in het restant van de eerste helft.

Rode kaart

Na de rust trok Jong AZ de stand gelijk. Soulyman Allouch krulde de bal in het doel, dat was zijn vierde treffer van het seizoen. Vervolgens kreeg Thomas Verheydt een grote kans, maar zoals wel vaker deze avond, bleek Owusu-Oduro een sta-in-de-weg. De wedstrijd kantelde uit het niets na een rode kaart voor middenvelder Jordy Wehrmann.

Het leverde direct het gewenste resultaat op, want Zico Buurmeester schoot beheerst de 2-1 binnen. De Hagenezen gaven zich echter niet gewonnen en sloegen vlak voor tijd genadeloos toe. Amar Ćatić was de doelpuntenmaker en Verheydt had zelfs nog de zege op zijn schoen. Opnieuw was Owuso-Oduro spelbreker, waardoor het 2-2 bleef. De ploeg van trainer Maarten Martens staat nu op de vierde plaats.

Opstelling Jong AZ: Owuso-Oduro; Lathouwers (Dekkers/71), Goes, Stam, Engel; Allouch (Postma/90+4), Twisk, Buurmeester, Addai (Pynadath/59); Reverson (Kwakman/71) en Griffith

Ajax-aanvaller Christian Rasmussen in gevecht om de bal - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Puntje voor Jong Ajax

De wedstrijd van Jong Ajax bij TOP Oss begon na een minuut stilte ter nagendachtenis aan de gisteren overleden doelman Piet Schrijvers. Jong Ajax drong vanaf het eerste fluissignaal gelijk aan. Het leidde al snel tot een goal. Na een goed uitgespeelde aanval maakte Christian Rasmussen na tien minuten met zijn linkerbeen de 0-1. Het bleek een van de spaarzame mogelijkheden te zijn, want tot grote kansen kwamen beiden ploegen in de eerste helft niet meer.

Na de thee trok TOP Oss het spel wat meer naar zich toe en na een uur spelen, schoot Jearl Margaritha de gelijkmaker binnen: 1-1. Doelpuntenmaker Rasmussen dwong doelman Thijs Janssen vervolgens nog tot een puike redding. In het slot van de tweede helft vielen nauwelijks meer kansen te noteren, waardoor de beloften van Ajax naar Amsterdam terugkeerden met een punt.

Opstelling Jong Ajax: De Graaf; Jermoumi, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Hlynsson, Fitz-Jim (Misehouy/78), Regeer; Marhta (Aertssen/72), Rasmussen en Van Axel Dongen (Hansen/46)