Ga naar Content

Weer drie punten voor Jong AZ en scorende Lucca bij winnend Jong Ajax

Een prima avond voor de beloftenteams van AZ en Ajax. Zo won Jong AZ ook de derde wedstrijd van het seizoen, dit keer van Almere City met 3-2. En Jong Ajax verpulverde De Graafschap in eigen huis met 5-1.

De Alkmaarse talenten vieren een doelpunt - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Het is meer dan een uitstekende seizoensstart voor Jong AZ. De ploeg van Maarten Martens deelt de koppositie in de eerste divisie. Drie wedstrijden en negen punten. Voor de Alkmaarse talenten scoorden op trainingscomplex Wijdewormer Iman Griffith, Maxim Dekker en Fedde de Jong. Voor de bezoekers deed onder andere Haarlemmer Jeredy Hilterman een kwartier voor tijd wat terug.

Barasi

Bij Jong AZ kregen de nodige spelers van AZ 1 speeltijd. Sem Westerveld, Peer Koopmeiners, Maxim Dekker en Zico Buurmeester begonnen in de basis. Verder startte Yusuf Barasi vanaf het eerste fluitsignaal. Dat was lang geleden voor de jeugdinternational van Turkije. Door blessures stond hij lange tijd buitenspel en was zijn laatste basisplek begin februari eerder dit jaar. De spits kreeg tegen Almere City wel kansen, maar scoorde nog niet.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Goes, Dekker, Engel; Buurmeester, Koopmeiners (Schouten/62), De Jong; Griffith, Barasi (Reverson/62), Allouch (Addai/85)

Sontje Hansen is blij met z'n doelpunt voor Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Na een gelijkspel tegen Telstar en een nederlaag in Kerkrade tegen Roda JC revancheerde de ploeg van John Heitinga zich voor de matige opening van het seizoen. Op sportpark De Toekomst wonnen de jonge Amsterdammers zeer overtuigend met 5-1 van De Graafschap. Grote man bij Jong Ajax in de eerste helft was Sontje Hansen. De aanvaller maakte de 1-0 en de 2-0. De overige treffers vielen na rust en kwamen op naam van invaller Gabriel Misehouy, Christian Rasmussen en Lorenzo Lucca. En dat betekent de eerste officiële treffer voor de Italiaan in Amsterdamse dienst.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Gravenberch

Bij de Achterhoekers begon oud-Ajacied Siem de Jong in de basis. Dat gold ook voor voormalig Jong Ajax-spelers Rio Hillen en Robin Schouten. Verder stond de onlangs door Ajax aan FC Bayern München verkochte Ryan Gravenberch aan de zijkant te kijken naar zijn broer Danzell Gravenberch. De oudste van de twee broers vormde samen met oud-AZ'er Charlison Benschop de aanval van de Superboeren.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Regeer, Warmerdam, Pierie (Milovanovic/82), Baas; Hlynsson, Rasmussen, Fitz-Jim (Aertssen/46); Hansen (Martha/82), Lucca (Banel/90), Van Axel Dongen (Misehouy/46)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52