Ga naar Content

Mallorca-hoofdverdachte Sanil B. voor de rechter: komen we meer te weten over zijn rol?

Het proces naar aanleidng van het geweld op het Spaanse eiland Mallorca vorig jaar juli wordt vandaag hervat met het verhoor van hoofdverdachte Sanil B. B. wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de dood van Carlo Heuvelman (27). De jonge Hilversummer B. ontkent tot nu toe iets met de dood van Heuvelman te maken te hebben. 

Foto: NOS

Sanil B. wordt verdacht van doodslag en twee pogingen tot doodslag. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de dood van Carlo Heuvelman en zou eerder op de avond betrokken zijn geweest bij een poging tot doodslag op een vriend van Carlo en een ander slachtoffer.  B. heeft bekend betrokken te zijn geweest de laatste twee vechtpartijen.

Dat hij Carlo Heuvelman geschopt en geslagen heeft, ontkent hij : "Ik heb Carlo niet aangeraakt" aldus Sanil B.

Lees ook

DNA-spoor gevonden

Tegenover de ontekenning van Sanil B.  staan enkele bewijzen  die betrokkenheid van B. bij de dood van Heuvelman volgens het OM aannemelijk maken. Zo hebben meerdere getuigen verklaard dat zij gezien hebben dat de verdachte Heuvelman de fatale trappen gaf. Verder zijn er verdachte DNA sporen op Sanils schoen gevonden.

Het gaat om een DNA spoor met een zogeheten 'mengprofiel', waar volgens deskundigen van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) met zeer grote waarschijnlijkheid ook DNA van Carlo Heuvelman tussenzit. Die laatse conclusie wordt overigens weerlegd door een tegenonderzoek dat werd uitgevoerd door het FLDO (Forensisch Laboratorium voor DNA  onderzoek van de Universiteit van Leiden).

Verder met verhoor van Sanil B.

De zaak gaat vanmiddag verder met het verhoor van Sanil B. over de gebeurtenissen op de bewuste avond. Naar verwachting worden tijdens de zitting ook weer videobeelden getoond van de twee vechtpartijen in de nacht van 13 op 14 juli op de boulevard van badplaats El Arenal op het eiland Mallorca.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]