Ga naar Content

Ivar Slik wil geschiedenisboeken in door eerste WK gravel ooit te winnen

Gravelracer Ivar Slik uit Bergen staat zondag aan de start van het eerst WK gravel ooit. "Na het winnen van de gravelwedstrijd Unbound hoop ik zondag de kers op de taart te zetten", blikt Slik vooruit.

Ivar Slik gaat voor wereldtitel - NH Nieuws

Gravelracen zit behoorlijk in de lift. "Gravelen is eigenlijk old-school wielrennen. Je komt op ongebaande paden en het is minder tactisch dan op de weg. Het is meer ieder voor zich en je hebt minder voordeel als je in het peloton rijdt", vertelt Slik enthousiast.

Unbound

In juni won Ivar Slik in Amerika de gravelwedstrijd Unbound. Die wedstrijd wordt gezien als het officieuze WK. Na die overwinning is er voor de Noord-Hollander een hoop veranderd. "Het was speciaal om die wedstrijd als eerste niet-Amerikaan te winnen en dan ook nog in de snelste tijd ooit. Daarna werd ik door wel drie talkshows uitgenodigd. Ook willen veel fietsmerken een samenwerking met mij aangaan", aldus Slik.

"Het was speciaal om Unbound als eerste niet-Amerikaan te winnen en dan ook nog in de snelste tijd ooit"

gravelracer ivar slik

Slik stapte als één van de eersten over van de weg naar de gravelpaden. Door de belangrijke winst van Unbound bood zijn ploeg Willier-Triestina hem een nieuw driejarig contract aan.

Komend weekend hoopt hij in Italië de eerste wereldkampioen ooit te worden in het gravelen. De Noord-Hollander krijgt behoorlijk concurrentie, want niemand minder dan Mathieu van der Poel en Peter Sagan verschijnen in Veneto aan de start.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52