Ga naar Content

Ivar Slik pakt officieuze wereldtitel gravelen na ongelofelijke slijtageslag

Na ruim negen uur fietsen over gravelwegen heeft Ivar Slik Unbound Gravel gewonnen. Het is voor het eerst dat een niet-Amerikaan het officieuze wereldkampioenschap op zijn naam schrijft. Oudorper Laurens ten Dam werd vierde in het Amerikaanse Kansas.

Ivar Slik wint Unbound Gravel na een race van ruim 9 uur - Foto: Georg Lindacher / Wilier Triestina

Slik uit Bergen zat in de kopgroep met Ian Boswell (winnaar van vorig jaar), Alexey Vermeulen en Keegan Swenson. In de slotfase van de 320 kilometer lange race wist Ten Dam aan te sluiten. Vanwege veel regen de afgelopen tijd was het parcours erg modderig. Tijdens de wedstrijd regende het ook, waardoor het een extra zware editie was van Unbound Gravel.

Snelste ooit

In de eindsprint was Slik de concurrentie te snel af. Swenson en Boswell werden tweede en derde. Acht seconden daar achter kwam Ten Dam als vierde over de finish. Met een tijd van 9 uur, 22 minuten en 4 seconden was Slik de snelste ooit over de afstand die gereden wordt bij Unbound Gravel.

"Er gebeurt zo veel tijdens zo'n wedstrijd en ik heb mij er maanden op voorbereid. Super mooi hoe het gegaan is en ik ben heel blij", reageert Slik. "De snelste tijd over deze afstand en ik ben de eerste niet-Amerikaanse winnaar. Dat maakt het wel extra vet."

"Ik heb allemaal aanvragen voor talkshows en podcasts binnengekregen. Het is een beetje of ik een beroemdheid ben"

Gravelrenner Ivar Slik

"Ik heb veel reacties gehad. Niet te beseffen eigenlijk hoe groot het hier is. Ik heb allemaal aanvragen voor talkshows en podcasts binnengekregen. Het is een beetje of ik een beroemdheid ben", lacht Slik.

Geboren Dirkshorner Thomas Dekker werd 31e. Hij kwam bijna 48 minuten na Slik binnen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en daarna elk half uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]