Ga naar Content

Wielrenner Ivar Slik zet profdroom uit zijn hoofd

BERGEN - Wielrenner Ivar Slik sprak een aantal maanden terug nog de hoop uit om prof te worden, maar denkt daar nu anders over. "In 2020 heb ik weinig wedstrijden gereden en ook de resultaten waren niet wat ik gehoopt had. Toen dacht ik: ik moet wel realistisch zijn", vertelt de Noord-Hollander. 

Ivar Slik zet profdroom in koelkast - NH Nieuws

Slik merkt op dat het de trend is bij ploegen om steeds jongere renners te scouten. "En ik ben weer een jaartje ouder en heb mijn kans al gehad bij Roompot. Dat werkt ook niet mee", concludeert hij. 

ABLOC CT

De wielrenner reed in 2015 en 2016 voor Roompot. Inmiddels rijdt hij al jaren voor ABLOC CT (voorheen Monkey Town). Komend seizoen behoort hij samen met Rick van Breda tot de oudsten van die ploeg. "Mijn rol zal veranderen. Wij hebben veel jonge renners en ik zal een soort van wegkapitein worden", aldus de 27-jarige inwoner van Bergen.

"Mijn rol zal veranderen. Wij hebben veel jonge renners en ik zal een soort van wegkapitein worden"

wielrenner ivar slik

Strandracen

Naast het koersen op de weg rijdt Slik ook graag op het strand. Zo werd hij vorig jaar Europees kampioen strandracen in Duinkerken. Door de coronacrisis wordt er dit seizoen geen EK verreden en zodoende rijdt Slik nog een jaar in de Europese trui. "Het is echt balen natuurlijk. Ik had graag mijn trui zoveel mogelijk getoond en natuurlijk op het EK willen verdedigen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]