Sport

Ivar Slik Europees kampioen strandracen

15 december 2019, 12.25 uur · Aangepast 15 december 2019, 16.11 uur · Door Redactie

Whatsapp

DUINKERKEN - Ivar Slik is Europees kampioen strandracen. In het Franse Duinkerken versloeg hij de Belg Timothy Dupont en Rick van Breda. "Dit voelt geweldig", aldus Slik.

Ivar Slik
Ivar Slik

Samen met Rick van Breda trok Ivar Slik in de laatst ronde flink door. Timothy Dupont was de enige die kon aanhaken. "Dupont is een snelle sprinter. Die moesten wij zien te lossen, want anders zouden wij tweede en derde worden. In de laatste anderhalve kilometer plaatste ik een demarrage en die kreeg Dupont niet meer dicht. Zo kwam ik met een mooie voorsprong over de finish", vertelt de inwoner van Bergen.

Quote

Eigenlijk is het jammer dat ik nu zo'n succesvol jaar heb.

ivar slik

De 26-jarige Slik won vorige week nog de Duin tot Duinrace in Julianadorp. Ook op de weg kent Slik een prima seizoen met etappeoverwinningen in Roemenië en China dit jaar.  Ook won hij dit jaar het algemeen klassement van De Ronde van Noord-Holland. De inwoner van Bergen rijdt in principe dit seizoen voor À BLOC CT, maar er is nog een kleine kans dat hij naar een profploeg vertrekt. "Het is een beetje crisis in het peloton. Eigenlijk is het jammer dat ik nu zo'n succesvol jaar heb. Normaal word je na zo'n seizoen wel prof.  Alleen zijn er momenteel weinig plekken beschikbaar in het peloton. Ik heb een beetje contact met twee profploegen, maar dat gaat moeilijk worden denk ik", laat Slik vanuit Duinkerken weten.

Ook bij de vrouwen domineerde Nederland. De winst ging naar Nina Kessler. Tweede werd Riejanne Markus an derde Tessa Neefjes.

Whatsapp