Ga naar Content

Wielrenners Ivar Slik en Stijn Appel reizen dinsdag naar Roemenië

SIBIU - De leiding van ABLOC heeft er lang over nagedacht, maar de ploeg van de Noord-Hollandse wielrenners Ivar Slik en Stijn Appel heeft toch besloten om mee te doen aan de Roemeense Sibiu Tour. Teammanager Paul Tabak ziet geen extra gevaar. "De voorzorgsmaatregelen zijn enorm goed. Een voorwaarde voor ons was dat iedereen goed gemonitord wordt."

Foto: NH Sport/Edward Dekker

Tabak heeft uitvoerig overleg gehad met de medische staf in Nederland en Roemenië. "We lopen geen risico als we daarheen reizen. De jongens zijn allemaal getest op het coronavirus, de begeleiding wordt uiteraard ook getest."

"Als we worden opgehaald, zitten we direct in een 'bubbel' met ons team", vervolgt Tabak. "We worden daar iedere dag getest. Bij thuiskomst laten we ons ook weer testen. Daarom hebben we er vertrouwen in dat het goed gaat."

"We worden daar iedere dag getest. Bij thuiskomst laten we ons ook weer testen"

abloc-teammanager paul tabak

De ploegleider uit Bergen merkt dat zijn renners weer snakken naar competitie. "Die willen dolgraag weer rijden. Het was een grote teleurstelling geweest als we niet zouden gaan. Dat hebben we ook meegenomen in de afweging."

Sterk deelnemersveld

In vergelijking met voorgaande edities is het deelnemersveld sterker dan normaal. "Het is natuurlijk heel raar. Voor veel ploegen is dit de eerste wedstrijd na de coronastop. BORA en Israel Start-Up Nation doen bijvoorbeeld mee. De tegenstand zal dus groter zijn, maar wij bieden onze renners ook de kans om zich te laten zien. De ploeg heeft ambitie, dan is het mooi om in zo’n wedstrijd als deze te kunnen laten zien wat je waard bent", vindt Tabak. 

"We hopen dat er nog meerdere wedstrijden komen en dat het in België een beetje in beperkingen blijft"

abloc-teammanager paul tabak

Voor Ivar Slik liggen er mogelijkheden bij de proloog (die hij vorig jaar won) en de derde etappe oordeelt Tabak. "Ivar heeft al eerder laten blijken dat hij een stap omhoog wil maken. Dan is dit het platform om jezelf te laten zien."

Nieuwe koersen na Roemenië

ABLOC is druk bezig met de voorbereiding op koersen voor de komende periode. "We hopen dat er nog meerdere wedstrijden komen en dat het in België een beetje in beperkingen blijft. Het kan ook weer in één keer over zijn."

"We zijn bezig om mee te kunnen doen aan de Czech Tour begin augustus", licht Tabak toe. "Aan Dwars door het Hageland (België red.) willen we ook meedoen. Het weekend daarop (21 t/m 23 augustus red.) worden de NK wielrennen verreden."

NH Sport sprak Ivar Slik (Bergen) en Stijn Appel (Spanbroek) eerder deze week al over de koers in Roemenië.

Noord-Hollanders gaan koersen in Roemenië - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]