Ga naar Content

Tien centimeter te klein: Ajax-doel vóór Champions League-wedstrijd gerepareerd

Een opvallende gebeurtenis voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en Arsenal. Het doel op De Toekomst bleek tien centimeter te laag te zijn. Dat concludeerde de coach van de Engelsen nog voor de wedstrijd. 

Ajacied Romée Leuchter gaat op de foto met fans - Foto: Orange Pictures

Jonas Eidevall, de coach van Arsenal, kwam er vlak voor de aftrap achter dat het doel niet de juiste afmeting had. "We zijn bij een grote club als Ajax en moeten dan voor de wedstrijd de doelen opmeten. Het bleek dat ze tien centimeter te klein waren. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit zoiets meegemaakt. Het was heel raar", zei de Arsenal-coach.

Onderhoud

Het veld op De Toekomst wordt niet alleen door de Ajax Vrouwen gebruikt, maar ook door Jong Ajax en jeugdelftallen van de Amsterdamse club.  Zij hebben echter niet te maken gekregen met de te kleine goals op het veld. "Er is dagelijks onderhoud aan de velden en voorafgaand aan dit duel is iets niet goed gegaan bij het terugplaatsen van de doelen op het hoofdveld", zegt Ajax in een verklaring.

"Voorafgaand aan dit duel is iets niet goed gegaan bij het terugplaatsen van de doelen"

reactie van Ajax

De club wil verder niet ingaan op wat er mis is gegaan bij het terugplaatsen van de doelen op De Toekomst. "Na constatering door Arsenal en de UEFA is dit nog voor de aftrap hersteld. We betreuren dit uiteraard en gaan de procedure aanpassen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen."

De wedstrijd op De Toekomst kon echter zonder vertraging aanvangen. Arsenal was in Amsterdam met 0-1 te sterk dankzij een doelpunt van Vivianne Miedema. Daardoor plaatsten de Engelsen zich ten koste van Ajax Vrouwen voor de groepsfase van de Champions League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52