Ga naar Content

Ajax Vrouwen begint goed aan seizoen, hard pak slaag voor VV Alkmaar

Ajax Vrouwen heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen overtuigend weten te winnen. In eigen huis werd nieuwkomer Fortuna Sittard met 4-0 verslagen. De vrouwen van VV Alkmaar waren daarentegen vanavond minder succesvol en verloren met 5-0 van FC Twente. 

Ajax Vrouwen winnen overtuigend van Fortuna Sittard - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Na twintig minuten voetballen zette Victoria Pelova de 1-0 op het scorebord. Na de openingstreffer modderde het spel verder aan. Grote kansen ontbraken en pas in de tweede helft keerde er wat spektakel terug. Kort na de rust scoorde Ajax de 2-0, maar die werd vanwege buitenspel afgekeurd. Daardoor bleef het 1-0. 

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door een eigen doelpunt van Fortuna-speelster Moïsa van Koot. In de absolute slotfase scoorde Pelova de 3-0. Soraya Verhoeve bepaalde de eindstand op 4-0.

Tekst gaat verder onder de tweet 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Kansloos verlies

VV Alkmaar had een zware kluif aan FC Twente. De Tukkers kwamen voor de rust via spits Fenna Kalma op voorsprong: 1-0. Na de rust wist Alkmaar steeds minder goed stand te houden. Wieke Kaptein verdubbelde de Enschedese voorsprong. Door doelpunten van Marit Auée, wederom Kalma en een eigen goal van Kim Smal verloren de Alkmaarders uiteindelijk kansloos hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen: 0-5. 

Zondag komt Telstar nog in actie. Zij gaan om 12.15 uur op bezoek bij ADO Den Haag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52