Ajax Vrouwen houdt knap stand tegen Arsenal in voorronde Champions League

Ajax Vrouwen heeft de eerste wedstrijd in de laatste voorronde van de CL met 2-2 gelijkgespeeld tegen Arsenal. Met name in de tweede helft hadden de Amsterdammers het zwaar en domineerde de thuisploeg.

Ajax Vrouwen-speelster Romee Leuchter - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Prima start

Na vijf minuten voetbal kreeg Ajax Vrouwen de eerste kans van de wedstrijd. Victoria Pelova werd gevaarlijk door een aardig schot, maar Arsenal-keeper Zinsberger wist de inzet te keren. De Amsterdammers bleven gevaarlijk. Sherida Spitse schoot van afstand knap op doel. Even later tikte spits Romée Leuchter keurig binnen na een mooie Ajax-aanval.

Daarna werd de ploeg uit Londen sterker. Na 23 minuten voetbal stond het weer gelijk. Blackstenius tikte van dichtbij binnen nadat de bal vanuit een corner voor haar voeten belandde.

Tekst loopt door onder de tweet.

Standhouden

In de tweede helft was Arsenal de sterkere ploeg. Al vroeg kwam Ajax achter doordat Kim Little een penalty wist te benutten. De thuisploeg werd sterker en sterker en schoot twee keer op de paal. Tegen de verhouding in kwamen de Noord-Hollanders langszij door de tweede goal van de avond van Leuchter.

In de slotfase werd een treffer van Katie McCabe afgekeurd vanwege buitenspel. Toch hield Ajax Vrouwen redelijk gelukkig stand. Hierdoor blijft Ajax zicht houden op de groepsfase in de Champions League.

Volgende week woensdag is de return in Amsterdam.