Ga naar Content

Arsenal-spits Vivianne Miedema kwelgeest Ajax Vrouwen in Champions League

Ajax Vrouwen hield lang zicht op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Na het gelijkspel vorige week in Londen (2-2), had het ook in Amsterdam kansen op de overwinning. Vivianne Miedema schoot de Engelsen verpestte het Ajax-feest echter met de beslissende goal: 0-1.

Vivianne Miedema is de matchwinner voor Arsenal tegen Ajax Vrouwen - Foto: Orange Pictures

Net als vorige week in Londen kreeg Ajax in de eerste helft voldoende kansen. Victoria Pelova zette Chasity Grand één-op-één met de keeper en was daarmee het dichtst bij een treffer voor de Amsterdammers. Grant was net te laat.

Arsenal werd in toom gehouden en de ploeg van trainer Suzanne Bakker speelde met vertrouwen op De Toekomst. De bezoekers kregen slechts minimale kansen, waardoor de Amsterdammers lang zicht hielden op een goed resultaat.

Vivianne Miedema

In de tweede helft leek er weinig aan de hand, maar individuele kwaliteit maakte het verschil. In de 51e minuut kreeg Miedema de bal na een slechte ingooi van Ajax. De Oranje-international dribbelde naar het doel en liet Ajax-keeper Lize Kop kansloos: 0-1. De tegentreffer deed Ajax zichtbaar pijn, want de ploeg ging vervolgens een stuk minder voetballen.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In een slotoffensief was Ajax via Tiny Hoekstra nog dichtbij de gelijkmaker. Het gaf de Amsterdammers hoop op een resultaat, maar Arsenal hield stand. Daardoor gaan de Engelsen door naar de groepsfase van de Champions League.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52