Ga naar Content

Ajax-rijk Oranje wint Derby der Lage Landen

Het Nederlands Elftal heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. In de Amsterdamse Arena won Oranje met zes Ajacieden in de basis 1-0 van België. De treffer kwam van het hoofd van Virgil van Dijk, verder keepte Remko Pasveer weer een prima wedstrijd.

Oranje - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Rugblessure

In een volgepakte Johan Cruijff Arena bepaalde Oranje gelijk al het ritme tegen de zuiderburen. Zonder de geblesseerden Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis Depay kreeg de ploeg van Louis van Gaal wel wat mogelijkheden via onder andere oud-AZ'er Vincent Janssen. Tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Steven Berghuis. De middenvelder van Ajax ging na een half uur spelen met een rugblessure naar de kant. Toch trok het Nederlands Elftal het aardige begin niet door en bleef het spektakel voor de theepauze uit.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Pasveer

Na het kwartiertje rust kreeg België meer de overhand. Nederland met onder meer invaller Kenneth Taylor in de ploeg verscheen nog zelden gevaarlijk voor het doel van de Rode Duivels. Het gevaar vond vooral plaats voor de goal van Remko Pasveer. De Ajax-goalie redde een paar keer geweldig. Vooral bij de inzet van de Belgische middenvelder Amadou Onana halverwege de tweede helft liet hij z'n klasse zien.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Doelpunt

Na de druk van de Belgen leek het Nederlands Elftal twintig minuten voor tijd weer wat meer uit z'n schulp te kruipen. Na wat kleine kansjes maakte Virgil van Dijk de enige treffer van de wedstrijd. De aanvoerder kopte een kwartier voor tijd uit een hoekschop de 1-0 binnen. In de slotfase konden Davy Klaassen en tweemaal Steven Bergwijn het duel beslissen, maar het ontbrak aan scherpte bij de twee Ajacieden. In de laatste seconde van de blessuretijd mocht Oranje van geluk spreken dat een omhaal van Dodi Lukebakio op de kruising belandde.

Door de winst gaat Oranje naar de Final Four. Dit mini-toernooi vindt volgend jaar zomer in Nederland plaats.

Opstelling Oranje: Pasveer; Timber (De Vrij/66), Van Dijk, Aké (Malacia/45); Dumfries, Berghuis (Gakpo/30), Klaassen (Gravenberch/91), De Roon, Blind; Janssen (Taylor/45), Bergwijn 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52