Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Vandaag nog Jong Oranje morgen het grote Oranje voor Brobbey en Gravenberch

23 september 2022, 19.13 uur · Aangepast 24 september 2022, 14.51 uur · Door Martijn Kramer

Brian Brobbey en Ryan Gravenberch worden toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. Vanavond staat het duo nog in de basisopstelling van Jong Oranje tegen Jong België. Morgenochtend sluiten de twee aan bij het team van bondscoach Louis van Gaal.

Brobbey spelend voor Jong Oranje - Foto: Peter Lous/Orange Pictures

De reden voor de oproep van Gravenberch is de afwezigheid van Teun Koopmeiners. De oud-speler van AZ kwam gisteren tegen Polen vroeg in de wedstrijd in botsing met een tegenstander. Hij hield daar een hersenschudding aan over en heeft vanmiddag het trainingskamp verlaten. 

Ook Memphis en De Jong huiswaarts

Brian Brobbey is de vervanger van Memphis Depay die het trainingskamp eveneens heeft verlaten. Hij liep gisteravond in de tweede helft een bovenbeenblessure op. Frenkie de Jong, die in het duel met Polen na rust niet meer terugkeerde, gaat ook vervroegd terug naar Catalonië. Ook hij kampt met klachten aan zijn bovenbeen.

Brobbey was vanavond twee keer trefzeker voor de beloften van Oranje. Met het oog op zondag is hij samen met Gravenberch na een uur spelen naar de kant gehaald. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Aanstaande zondag speelt het grote Oranje tegen België. Het is voor de internationals de laatste voorbereidingswedstrijd voor het WK en ook de laatste groepswedstrijd in de UEFA Nations League. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint om 20.45 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52