38-jarige Ajax-keeper Remko Pasveer wint bij debuut voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft met 2-0 gewonnen op bezoek bij Polen. Bij Oranje debuteerde de 38-jarige keeper Remko Pasveer. Met zijn 38 jaar is de Ajacied na Sander Boschker (39 jaar) de oudste speler die voor het Nederlands elftal zijn debuut wist te maken.

Remko Pasveer bij Oranje - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Hoofdblessure

De wedstrijd begon slecht voor Oranje. Al in de eerste minuut kwam Teun Koopmeiners vervelend in botsing en moest hij met een hoofdblessure gewisseld worden. Daley Blind was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een treffer, maar raakte de bal niet goed. Cody Gakpo wist een paar minuten later wel te scoren. Na een prachtige aanval van Oranje tikte hij van dichtbij binnen.

In het vervolg van de eerste helft was Oranje veruit de bovenliggende partij. Een schot van Steven Berghuis ging net naast. Pas in de 37e minuut kreeg Pasveer wat te doen. Hij pakte een makkelijk schot van Zielinski.

Cody Gakpo na zijn goal tegen Polen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

In het mes

In de tweede helft moest Depay er al vroeg geblesseerd vanaf. Hij werd vervangen door voormalig AZ-spits Vincent Janssen. De Polen kwamen sterk uit de kleedkamer en oud-Ajax spits Arek Milik kreeg een levensgrote kans, maar schoot een niet te missen kans over.

Toch liep de thuisploeg in het mes van Oranje. In de 60e minuut maakte Steven Bergwijn de tweede treffer van de avond na een mooie kaats met Janssen. In de 75e minuut kwam Ajacied Kenneth Taylor binnen de lijnen en zo maakte ook hij zijn debuut voor Oranje.

De mannen van bondscoach Louis van Gaal speelden na de 2-0 de wedstrijd rustig uit.

Steven Bergwijn maakt de 2-0 tegen Polen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Door de overwinning plaatst Oranje zich goed als zeker voor de final four van de Nations League. Alleen een ruime nederlaag zondag thuis tegen België kan nog roet in het eten gooien.

Opstelling Oranje: Pasveer; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, Koopmeiners (Berghuis/6-Taylor/75), De Jong (De Roon/46), Blind; Memphis (Janssen/52), Gakpo, Bergwijn (Weghorst/75)