Tweede divisie: driepunter AFC en Koninklijke HFC verrast koploper

Het leek nog even spannend te worden voor AFC, maar de goal van Mohammed Tahiri kwam te laat. Daardoor versloegen de Amsterdammers Jong Sparta met 2-1. Koninklijke HFC verraste koploper De Treffers: 3-2. Net als vorige week moest Jong FC Volendam een late goal incasseren. Ditmaal tegen Noordwijk (3-2).

AFC'er Splinter de Mooij (l) juicht na zijn treffer tegen Jong Sparta - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Splinter de Mooij was voor het eerst gevaarlijk tegen de Spartanen. De inzet van de middenvelder ging echter via een scrimmage achter het doel. Via Melvin Platje kreeg AFC vervolgens twee grote kansen achter elkaar. Eerst eindigde zijn schot nog als corner en daarna was het doelman Joey Koorevaar, die hem van het scoren hield. Het was De Mooij die na precies een halfuur met een kopbal de ban brak: 1-0.

De tweede helft kende weinig spannende momenten, totdat Koorevaar opzichtig blunderde. De goalie liet een voorzet los. Daar profiteerde Cody Claver van en hij scoorde de 2-0. Mohammed Tahiri maakte nog de aansluitingstreffer in de 88e minuut. Dat bleek zonder gevolgen.

AFC blijft door de zege in het spoor van De Teffers met twee punten minder.

Milan de Haan (8) maakte twee treffers voor Jong FC Volendam - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Het begin van Jong FC Volendam op bezoek bij Noordwijk was dramatisch. Binnen een halve minuut lag de bal al in het net via Jesper de Vré. Het leek nog vervelender te worden, nadat Emiel Wendt scoorde. Volendam kwam hier goed weg, want het was buitenspel. Milan de Haan zorgde voor de gelijkmaker door via de onderkant van de lat te scoren: 1-1. Het spel golfde hierna op en neer met grote kansen, alleen zonder goals.

Na de rust hield doelman Barry Lauwers zijn ploeg meermaals op de been. De Haan schoot Volendam zelfs op voorsprong in de slotfase: 2-1. Het was echter Jose Barbosa Nhoca, die drie minuten later alweer de ploegen op gelijke hoogte bracht. Noordwijk begon aan te dringen en dat resulteerde na 88 minuten in een treffer van Wendt: 3-2. Daarmee glipte voor de tweede wedstrijd op rij een zege uit de handen van Volendam. Excelsior Maassluis was vorige week nog spelbreker.

Door de nederlaag blijft de ploeg van Kiki Musampa steken op de voorlaatste plaats in de tweede divisie.

Bekijk hieronder de late treffer van Wendt. Tekst gaat verder onder tweet

Koninklijke HFC zat na de eerste helft op rozen tegen koploper De Treffers. Volendammer Gerry Vlak zorgde na een halfuur voor de openingstreffer. Jacob Noordmans verdubbelde in blessuretijd zelfs de voorsprong: 2-0. Na de rust verdween die marge binnen twee minuten. Rick Wouters en Gavin Vlijter waren de kwelgeesten: 2-2. Uiteindelijk scoorde Jim Hulleman de winnende treffer voor de Haarlemmers.

HFC staat door de driepunter zevende met tien punten.

OFC - Kozakken Boys

In eigen huis zat het er geen moment in voor OFC tegen Kozakken Boys. De Oostzaners stonden na een halfuur al 2-0 achter tegen door goals van Johnny Lommers en Giovanni Büttner.

Na de rust scoorden Kevin Vermeulen en Lommers, waardoor het weer op een harde nederlaag leek uit te draaien. De ingevallen Soufiane Reclaoui maakte nog twee treffers. Daardoor werd het verlies voor OFC iets draaglijker: 2-4.

OFC blijft daardoor de rodelantaarndrager in de tweede divisie.