RKAV Volendam en DEM door in KNVB-beker na penalty's, AFC overleeft serie niet

OFC, RKAV Volendam, DEM en ADO'20 zitten in de eerste ronde van de KNVB-beker. Volendam en DEM gingen door na een strafschoppenserie, terwijl tweededivionist AFC de penalty's niet overleefden. De loting wordt komende vrijdagavond verricht.

OFC haalde in de verlenging uit tegen UDI'19 - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

In de tweede divisie speelt OFC nog nauwelijks een rol van betekenis, maar de Oostzaners haalden uit tegen UDI'19: 6-2. OFC kwam dankzij Niels Butter, die twee keer scoorde, terug van een 2-0 achterstand. Daarmee werd een verlenging afgedwongen en vervolgens liep de tweededivisonist uit naar een grote zege.

ADO'20 had de eerste voorronde al overleefd door VVOG met 4-3 te verslaan. Het ging voor de Heemskerkers een stuk makkelijker tegen VVSB. Door goals van Milan Zonneveld, Jan-Willem Tesselaar en Danny Lute werd het 3-0.

Tekst gaat verder onder de tweet

Penaltyseries

Bij een 2-2 eindstand na de verlenging moest RKAV Volendam strafschoppen nemen tegen HSC'21. Het werd 5-4 in de serie en de grote man was Dominique Witte. De net 18-jarige keeper werd de held door een penalty te keren. Bij DEM uit Beverwijk was Sven Verswijveren doorslaggevend. Al zijn ploeggenoten hadden gescoord tegen Unitas in de strafschoppenserie, waarna hij de laatste tegenhield: 5-4.

AFC heeft een zure nasmaak overgehouden aan hun serie met strafschoppen. Na een krankzinnige 4-4 (!) eindstand na de verlenging tegen Staphorst miste verdediger Dalian Maatsen de beslissende pingel.

Overige clubs

Naast FC Volendam en Telstar (Ajax en AZ ontbreken vanwege Europese verplichtingen) zit ook Koninklijke HFC in de koker vrijdag. HFC werd afgelopen seizoen periodekampioen in de tweede divisie en plaatste zich daarmee voor de eerste ronde. De loting wordt vanaf 23.00 uur verricht op ESPN.