Ga naar Content

Koninklijke HFC en AFC stellen teleur in onderlinge confrontatie

Een tegenvallende derby tussen Koninklijke HFC en AFC eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Jong FC Volendam ging bijna met lachende gezichten van het veld, totdat het noodlot in de blessuretijd toesloeg: 2-2. 

Clubtopscorer Melvin Platje (l) kon zijn ploeg ook niet over het dode punt tillen - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Vooraf leek Koninklijke HFC – AFC een affiche om naar uit te kijken. Niets bleek minder waar. Een voorzet van verdediger Josh Hilton zorgde voor gevaar, maar Jacob Noordmans kon net niet profiteren. Na een halfuur kwam AFC er pas voor het eerst uit. Die grote kans werd om zeep geholpen.

Pas na een uur kreeg Koen Tros weer een aardige schietkans. De inzet van de HFC'er zeilde net naast de kruising. De wedstrijd kwam daarna niet meer los, waardoor het Noord-Hollandse onderonsje eindigde zoals het begon: 0-0.

AFC blijft bovenin meedraaien en heeft nu vijf punten minder dan koploper De Treffers. Koninklijke HFC staat negende met zeven punten na zes duels.

Tekst gaat verder onder de foto

De lachende gezichten verdwenen als sneeuw voor de zon in de slotfase, - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De toon werd direct gezet door Jong Volendam tegen Excelsior Maassluis. Tayrell Wouter mikte de bal na drie minuten op de lat. Dat bleek een startsein, want een inzet van Quincy Hoeve werd van de lijn gehaald en Milan de Haan kopte gevaarlijk op het doel. Jordi Blom schoot de bal nogmaals op de lat, voordat hij vlak voor rust wél 1-0 maakte. Doelman Kayne van Oevelen had de Volendammers daarvoor op de been gehouden bij een inzet van Carlito Fermina.

Na rust was het Billy van Duijl die na een solo de bal op de paal deponeerde. In de rebound kon Hoeve binnentikken en de thuisploeg op rozen zetten: 2-0. Eerst kwam Volendam goed weg, nadat Jorn Ringelberg nét te kort kwam. Het was Dave van Delft, die het spannend maakte door te scoren, 2-1. Uiteindelijk ging het in de blessuretijd helemaal mis. Nino Noordanus zorgde voor de zure nasmaak bij Volendam: 2-2.

Jong Volendam had goede zaken kunnen doen, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. De ploeg staat op de zestiende plek in de tweede divisie.

Pak slaag OFC

OFC beleefde opnieuw een vervelende middag in de tweede divisie op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam. Na iets meer dan een halfuur had Mohammed Tahiri al drie keer gescoord. Daarmee maakte de spits zijn hattrick compleet.

De druiven werden voor de rust nog zuurder, nadat David Garden in de blessuretijd 4-0 maakte. In de zestigste minuut zorgde Delano Vianello zelfs voor de 5-0. In de slotfase pikte Achraf Madi ook een doelpuntje mee: 6-0.

Door de nederlaag is OFC naar de laatste plaats gezakt in de tweede divisie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52