Zorgeloze middag Koninklijke HFC, AFC verslaat Rijnsburgse Boys

Jacob Noordmans en Roy Castien hielpen Koninklijke HFC aan een probleemloze zege op Scheveningen. Beide aanvallers maakten twee goals, waardoor de ploeg van trainer Gertjan Tamerus met 4-0 zegevierde. AFC trok aan het langste eind tegen Rijnsburgse Boys: 2-0.

Roy Castien juicht na de 3-0 tegen Scheveningen - Foto: Pro Shots / Shane Winsser

Het was Jacob Noordmans die de Haarlemmers al na zes minuten op voorsprong zette. De bezoekers bleven de betere partij en Noordmans sloeg opnieuw toe na een assist van Roy Castien: 0-2. Vlak voor rust scoorde Jim Hulleman bijna, maar in de blessuretijd maakte Castien de derde voor Koninklijke HFC. Het voorbereidende werk was van André Morgan.

Castien was vrijwel direct na rust ook de maker van de 4-0. HFC had de wedstrijd hierna volledig onder controle en kreeg nog meerdere kansen. Het lukte niet om nog een treffer te maken. Door de zege staat HFC elfde in de tweede divisie. AFC is volgende week de tegenstander.

De ontlading was groot bij doelpuntenmaker Splinter de Mooij - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

AFC - Rijnsburgse Boys

AFC kwam met de schrik vrij toen Furghill Zeldenrust voor Gijs van Zetten opdook, maar de doelman kon de bal keren. De aanvaller kreeg nog een grote kans, ook deze was niet aan hem besteedt. Door een eigen doelpunt van Dennis van der Plas pakten de Amsterdammers de voorsprong, dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft gaf Rijnsburgse Boys zich niet gewonnen en kreeg het meerdere kansen. Onder anderen Dani van der Moot, Delano Asante en Jeffrey Jongeneelen zorgden voor gevaar. Meermaals kwam AFC goed weg, waarna Splinter de Mooij in de slotfase de zege veiligstelde: 2-0.

AFC staat door de zege op de vierde plaats, twee punten achter koploper De Treffers.

Jong FC Volendam - Kozakken Boys

Giovanni Büttner zorgde voor het eerste gevaar van de wedstrijd door de bal snoeihard op de paal te schieten. Jong Volendam kwam daar goed weg. Lequincio Zeefuik kreeg ook een gigantische kans, maar faalde oog in oog met doelman Bryan Janssen. De beloften bleven aandringen en ook Tayrell Wouter raakte de paal. Hierna volgde meerdere kansen voor beide ploegen, die werden niet benut.

De thuisploeg schoot uit de startblokken in de tweede helft en kreeg mogelijkheden via Billy van Duijl, Zeefuik en Wouter. De wedstrijd leek hierna af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Daar dacht Gwaeron Stout anders over, want hij scoorde in blessuretijd: 0-1.

Jong Volendam staat een-na-laatste in de tweede divisie na de nederlaag.

OFC - HHC

OFC heeft wederom een harde nederlaag geleden in de tweede divisie. Ditmaal won HHC Hardenberg met 5-1. Jesper Drost (twee), Matthijs Hardijk (twee) en Rob van der Leij maakten de goals. Niels Butter scoorde de enige treffer van de Oostzaanse ploeg.

Ondanks de ruime verliespartij staat OFC op de vijftiende plek.