Ga naar Content

Eindelijk: na droogte van kwart eeuw pakt HCAW opnieuw landskampioenschap

HCAW is de nieuwe landskampioen in het honkbal. De Bussumers versloegen Neptunus met 2-0. Door de drie eerdere zeges hadden de honkballers voldoende aan nog een overwinning in de Holland Series. HCAW won daarmee voor het eerst in 24 jaar de landstitel. 

Op het eigen veld van de Rob Hoffmanvallei begon HCAW goed en kwam in de tweede inning op voorsprong. Slagman Max Draaijer sloeg de bal in het achterveld, waardoor Phildrick Llewellyn simpel over de plaat heen kon komen 1-0. 

Bekijk hieronder de slag van Draaijer. Tekst gaat verder onder de tweet:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Champagne

Het bleef daarna ontzettend spannend, omdat beide ploegen geen punten konden pakken. Dat kwam mede door de ervaren pitcher Lars Huijer en Kevin Kelly bij de tegenstander. Het duurde tot de laatste inning, voordat de voorsprong werd verdubbeld. Jeandro Tromp kwam over de plaat na een goede slag van Llewellyn: 2-0. Huijer maakte hierna het karwei simpel af. Daarna kon de champagne ontkurkt worden. 

"De pitching en verdediging is ijzersterk en op een gegeven moment klikte het slaan ook"

hcaw-coach danny rombley

"Iedereen was ready. Ik kon niet wachten om te spelen en dat vond ik mooi om te zien. Wij hebben gedurende het hele seizoen zelfvertrouwen opgebouwd. De pitching en verdediging is ijzersterk en op een gegeven moment klikte het slaan ook", sprak Danny Rombley na afloop. 

HCAW-coach Danny Rombley na landskampioenschap: "Iedereen was ready" - NH Nieuws

Uiteindelijk werd HCAW voor de derde keer in de historie landskampioen, na eerdere titels in 1996 en 1998. De Bussumers speelden sowieso voor het eerst sinds 2005 in de Holland Series. Voor het eerst sinds 2012 was de titel niet voor Neptunus of Amsterdam Pirates, die regerend kampioen was. 

Maandag is er een uitgebreide reportage te zien in NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52