Ga naar Content

Eerste landstitel in kwart eeuw lonkt voor honkballers HCAW

HCAW heeft een flinke stap gezet richting de derde landstitel in de clubhistorie. In Rotterdam werd Neptunus met 1-0 verslagen. Daarmee is het nu 3-0 in de the best-of-seven serie en heeft HCAW nog slechts één overwinning nodig om zich tot landskampioen te kronen. 

HCAW strijdt tegen Neptunes om landskampioenschap - Foto: Thomas Brood

"Ik had niet beter kunnen hopen dan hoe we er nu voor staan"

HCAW-coach anny Rombley

De wedstrijd in Rotterdam werd in de zevende inning beslist. De bezoekers kwamen na een goede slagbeurt op voorsprong. Victor Draijer sloeg een solo-homerun en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning. Na afloop was HCAW-coach Danny Rombley erg blij met het resultaat. De 42-jarige coach had niet verwacht dat zijn ploeg met 3-0 voor zou staan tegen titelfavoriet Neptunus. "In de reguliere competitie hebben we vaak van Neptunus verloren. Toch had ik verwacht dat we een goede serie zouden spelen. Ik had niet beter kunnen hopen dan hoe we er nu voor staan."

HCAW-coach Danny Rombley erg blij na derde overwinning op Neptunus - NH Nieuws

"Ik zou in het ziekenhuis moeten liggen om niet te kunnen spelen. Ik geef altijd alles voor het team"

HCAW-PITCHER JIM PLoeger

Naast de invloedrijke prestatie van Draijer speelde ook Jim Ploeger, de man die op de heuvel stond, een belangrijke rol in de overwinning. "Het begin was wat stroef, maar de verdediging is het hele jaar al top. Dat geeft tijdens de wedstrijd veel vertrouwen", aldus een blije Jim Ploeger. Opmerkelijk genoeg speelde de pitcher de hele wedstrijd met twee ontstoken ogen. "Ik wil altijd spelen. Ik zou in het ziekenhuis moeten liggen om niet te kunnen spelen. Ik geef altijd alles voor het team."

HCAW-pitcher JIm Ploeger - NH Nieuws

Aanstaande zaterdag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. Mocht HCAW opnieuw winnen dan zijn de Bussumers voor het eerst sinds 1998 weer kampioen van Nederland.  

Morgen is om 17.10 uur een reportage van HCAW te zien in de tv-uitzending van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52