Ga naar Content

Waarom lukt het de honkballers van HCAW nu wél om zich te plaatsen voor de Holland Series?

Voor het eerst sinds 2005 staan de honkballers van HCAW in de Holland Series. Vorig jaar lukte het de Bussumers net niet en strandden ze in de play-offs. Waarom lukte het dit jaar wél?  

Waarom lukt het HCAW nu wel om zich te plaatsen voor de Holland Series? - NH Nieuws

Danny Rombley

Sinds dit seizoen is Danny Rombley de hoofdcoach van HonkbalClub Allen Weerbaar (HCAW). De voormalig speler van Oranje is zelf bescheiden, maar zijn spelers steken de loftrompet uit. "Rombley heeft een fantastische job gedaan als coach. Hij houdt ons scherp en zorgt voor een goede sfeer in de dug-out", vertelt speler Victor Draijer.

"Rombley heeft een fantastische job gedaan als coach"

hcaw-speler victor draijer

"Hij voelt ons en het spel erg goed aan. Hij weet wanneer er wissels gemaakt moeten worden. Het is gewoon een goede coach", vult pitcher Lars Huijer aan. 

Sterke pitching

Een andere reden voor het succes is de sterke pitching-staff. Met onder andere Lars Huijer, Jim Ploeger en Dennis Burgersdijk hebben de Bussumers een aantal ijzersterke pitchers. "Die zijn zo belangrijk voor is. Dat is echt de basis waarop wij onze wedstrijden winnen", vertelt Draijer. 

Vorig jaar werd HCAW in de play-offs uitgeschakeld door de Amsterdam Pirates. Dit seizoen zijn de rollen dus omgekeerd. "Je bent zo goed als je slechtste speler. De diepte van onze selectie is beter dan vorig jaar. Wij hebben ook de ervaring van vorig jaar erbij toen wij het niet redden. Wij hebben zo een extra stukje ervaring erbij en dat zie je nu", laat Huijer weten. 

NH Sport was zaterdag aanwezig en maakte de bovenstaande reportage. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur op tv naar onze voetbal talkshow de Aftrap
  • NH Sport keert maandag 29 augustus om 17.10 uur weer terug op tv
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52