Ga naar Content

Daverende verrassing Nederlands Davis Cup-team, tennissers verslaan Groot-Brittannie

Tallon Griekspoor kwam als eerste in actie voor Nederland tijdens de Davis Cup Finals tegen Groot-Brittannië. De tennisser uit Nieuw-Vennep ging ten onder tegen Daniël Evans, de nummer 25 van de wereld (6-4, 6-4). Botic van de Zandschulp en het duo Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop zorgden uiteindelijk voor de overwinning: 2-1.  

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp vieren feest - Foto: Orange Pictures

Daniël Evans kwam op 4-4 en trok de eerste set vervolgens naar zich toe: 6-4. Tallon Griekspoor kon in de tweede set goed bij blijven tot 3-3, waarna de Brit uitliep naar 5-4 en 6-4.

Het was vervolgens aan Botic van de Zandschulp om de stand gelijk te trekken. Hij moest daardoor winnen van Cameron Norrie, de nummer 8 van de wereld. De tennisser uit Amsterdam begon goed en won de eerste set (6-4). Van de Zandschulp kwam daarna helemaal los en liep snel uit naar 6-2, waardoor het 1-1 werd. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Klusje geklaard

Het duo Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop moesten vervolgens het klusje klaren. Dat leek een moeilijke opgave tegen Andy Murray en Joe Salisbury. In de tiebreak, na een stand van 6-6, sloeg het Nederlandse duo snoeihard toe: 7-0. De tweede set eindigde ook in een tiebreak, maar de Britten waren deze keer sterker: 8-6. Koolhof/Middelkoop wonnen de laatste set vervolgens afgetekend: 6-3. Daardoor won Oranje de wedstrijd van Groot-Brittannië.

Na twee groepsduels heeft Nederland zich geplaatst voor de kwartfinales van de Davis Cup Finals. Amerika is zaterdagmiddag de laatste opponent in de poule, inzet is de groepswinst. Daarna kan Oranje zich op gaan maken voor de knock-outfase, die eind november wordt gespeeld. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52