Ga naar Content

Alkmaarder (56) die verdacht wordt van dreigen met bijl op vrije voeten

De 56-jarige man die twee weken geleden drie 15-jarigen zou hebben bedreigd, zit niet meer vast. Hij wordt door het openbaar ministerie (OM) wel verdacht van bedreiging en verboden wapenbezit. 

Foto is ter illustratie, van een incident een week eerder - Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Dit meldt een woordvoerder van het OM desgevraagd aan NH Nieuws. Op de avond van 30 augustus cirkelde lange tijd een helikopter boven het centrum van Alkmaar.

Drie jongens hebben even daarvoor de politie gealarmeerd, zo blijkt, omdat ze zijn bedreigd door een man met een bijl. Dit zou zijn gebeurd bij het Munnikenbolwerk, waar een week eerder ook al een steekpartij plaatsvond.

De grote zoektocht van agenten - door het hele singelpark - levert die avond wel wat op: een Alkmaarder (56) werd aangehouden. In tas die hij bij zich had, zat volgens de politie inderdaad een bijl. Het OM laat weten dat hij de volgende dag is verhoord door de politie.

Lees ook

"Hij is na verhoor heengezonden en heeft een dagvaarding meegekregen." Dat betekent dat hij is vrijgelaten, maar nog wel verdacht wordt en zich moet melden bij de rechter.

Op dit moment kan het OM nog niet ingaan op de afwegingen om de Alkmaarder vrij te laten, maar daar zal mogelijk in de rechtszaal meer duidelijk over komen. NH Nieuws is tegen die tijd bij de zitting aanwezig. 

Heb jij tips over deze zaak? Mail dan naar [email protected].