Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Politie jaagt met helikopter op man met bijl in centrum Alkmaar

30 augustus 2022, 21.23 uur · Aangepast 30 augustus 2022, 21.57 uur · Door Maaike Polder

In het Alkmaarse Singelpark liep vanavond een man rond met een bijl. De politie startte een massale zoekactie in het centrum en daarbij werd ook een helikopter ingezet. 

Dit bevestigt een woordvoerder van de politie aan NH Nieuws. Rond vijf voor acht kwam er een melding binnen bij de politie dat iemand was bedreigd door een man met een bijl. Dit was bij het Munnikenbolwerk.

Er is toen een grote zoekactie gestart, met meerdere auto's. "De politie stond overal, in die richting van het park en daar", wijst een medewerker van een horecazaak langs de Singel.

Ook hing er langere tijd een helikopter boven Alkmaar. Uiteindelijk is op basis van de omschrijving van de melder een man aangehouden volgens de politie.

Tekst gaat door na het kaartje.

"Die had een tas bij zich en daar zat inderdaad een bijl in." De man is meegenomen naar het bureau. Over de identiteit van de verdachte doet de politie nog geen uitspraken. Er raakte niemand gewond. Mogelijk volgt er morgen meer informatie. 

Steekpartij op zelfde plek

In het stukje van het Singelpark waar de melding vandaan kwam, het Munnikenbolwerk, was afgelopen vrijdag ook al een steekpartij. Dat slachtoffer is een man (54) zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het laatste nieuws over hem is dat hij nog in het ziekenhuis ligt en de politie het incident onderzoekt. Een Alkmaarder (38) is opgepakt. Die specifieke plek in het Alkmaarse centrum is een bekende hangplek voor daklozen of mensen met een verslaving en psychische problematiek.

Heb jij tips over deze zaak? Mail dan naar [email protected].