Ga naar Content

Venneper houdt moed erin door veel energie in geldbesparende maatregelen te steken

Ondanks de stijgende energieprijzen en de inflatie doet Venneper Milo Baron nog steeds boodschappen met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij zit in de bijstand, maar weet zich financieel prima te redden door alle voorzorgsmaatregelen die hij treft. 

Baron besloot vorig jaar zijn gasverbruik drastisch te verminderen. "Ik heb besloten om de verwarming niet meer aan te doen. Alleen heel af en toe." Wel gebruikt hij een kacheltje onder zijn bureau om zijn voeten te verwarmen, maar meer heeft hij niet nodig.

Mocht Milo het toch koud krijgen, trekt hij gewoon een warme trui aan. "Of koop een thermobroek. Tweedehands kosten die dingen niets."

"Een vectorkacheltje, 's ochtend even warm douchen dan begin je de dag lekker, trek een dikke trui aan en vooral niet zeuren"

Milo baron

Toch heeft Baron het niet vaak koud. "Ik heb het wel koud gehad, maar ik heb gemerkt dat het went." Volgens hem is dat dé manier om de winter door te komen. "Want hoe moeten we het anders allemaal betalen?"

Zonnepanelen 

Ook profiteert Baron van de 800 euro energietoeslag die hij van de overheid kreeg en de opbrengst van zijn zonnepanelen. "Ik heb via Ymere zonnepanelen gekregen. Ik was de eerste die ja zei. Dat is in deze tijd heel positief. Want het levert op!"

Voor Baron pakt het allemaal voorlopig dus nog goed uit. "Maar ik weet niet voor hoe lang. Ik besef mij wel degelijk dat het zo weer anders kan zijn, dus zet ik het geld dat ik extra krijg apart."

NH 360° Nieuw-Vennep

De inflatie stijgt tot grote hoogte en energie is bijna niet meer te betalen. In de aanloop naar Prinsjesdag vraagt NH Nieuws zich af hoe Noord-Hollanders het hoofd boven water houden. Daarom zijn we de komende dagen in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep om te onderzoeken de afgekalfde koopkracht u raakt. Vanuit alle kanten: 360 graden.

Warmte bij iemand zoeken 

Voor Baron scheelt het ook dat hij alleen woont. Dat drukt de kosten en zo kan hij zelf bepalen welke energiebesparende maatregelen hij treft.

Toch is 'alleen leven' wat hem betreft niet de oplossing. Hij zou het best leuk vinden om weer een relatie aan te gaan. "Sinds mijn scheiding ben ik al 14 jaar alleen, het zou leuk zijn als ik weer tegen iemand aan kan kruipen. Daar krijg je het ook warm van."

Lees ook