Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Voorlopig onduidelijk of gevonden menselijke resten van Sumanta Bansi zijn: "Verder onderzoek nodig"

14 september 2022, 16.24 uur · Aangepast 15 september 2022, 10.00 uur · Door Christian Olijve

Het is nog niet duidelijk of de menselijke resten die gisteren zijn gevonden in Hoorn van Sumanta Bansi zijn. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De resten zijn naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gebracht, maar er kon nog geen uitsluitsel gegeven worden.  

Foto:

Er zal extra onderzoek gedaan worden op de locatie waar de resten gisteren zijn gevonden. Hierbij worden ook duikers ingezet. 

Het OM laat aan NH Nieuws weten dat het onderzoek naar de menselijke resten 'de hoogste prioriteit' heeft. Wat het onderzoek lastiger maakt, is dat het lichaam waarschijnlijk al heel lang geleden op die plek is achtergelaten. Hierdoor heeft het volgens een woordvoerder meer tijd nodig. 

'Sterk vermoeden'

Op NH Radio vertelt persvoorlichter van het OM, Dop Kruimel, dat er binnen enkele dagen duidelijkheid komt: "We hadden de hoop dat we snel antwoord zouden kunnen geven op de vraag of het Sumanta is. Maar we weten het nu nog niet zeker. We hebben natuurlijk een sterk vermoeden, maar we willen het echt heel zeker weter en daar is wat 'dieper' technisch onderzoek voor nodig. Het zal erom spannen of het voor of na het weekend zal zijn voordat we het duidelijk hebben", aldus Kruimel.

NH Nieuws-verslaggever Maarten Edelenbosch was gisteren op de locatie waar de resten zijn gevonden: 

Mogelijke doorbraak in vermissingszaak Sumanta Bansi: onze verslaggever praat je bij - NH Nieuws

De zaak kwam in een stroomversnelling doordat verdachte Manodj B. op aandringen van zijn nieuwe advocaat, Theo Hiddema, openheid van zaken heeft gegeven over wat er precies gebeurd is en wat hij met het lichaam heeft gedaan.

B. werd afgelopen zomer veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Sumanta, maar heeft altijd ontkend er iets mee te maken te hebben. Het lichaam van Sumanta was al vier jaar spoorloos. 

Verhoor

B. zou tijdens een verhoor gisterochtend meer prijs hebben gegeven. Meteen daarna zijn verschillende rechercheurs naar de rand van het bedrijventerrein in Hoorn gegaan om te zoeken. 

De afgelopen jaren werd er al gezocht in natuurgebied De Hulk en bij het Robbenoordbos, vlakbij de Afsluitdijk. Dat was zonder resultaat.

Gisteren liet de advocaat van de ouders van Sumanta weten dat ze 'erg geëmotioneerd' reageerden op de nieuwe ontwikkelingen in de zoektocht naar het lichaam van hun dochter.

De familie hoopt na al die jaren vooral op duidelijkheid. Sumanta's moeder Sharmila deed afgelopen zomer in de rechtbank al een zeer emotionele oproep aan verdachte Manodj B. en smeekte hem om eindelijk eens te gaan praten over wat hij met haar dochter gedaan heeft. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.