Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Klein duimpje Vaduz is 'serieuze tegenstander' voor AZ

14 september 2022, 12.58 uur · Aangepast 15 september 2022, 09.21 uur · Door Stephan Brandhorst

"Het is een serieuze tegenstander om rekening mee te houden, ondanks het beeld dat van Vaduz wordt geschetst." Dat zegt AZ-trainer Pascal Jansen op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Vaduz. De club uit Liechtenstein komt morgen op bezoek in Alkmaar. Vaduz speelt slechts op het tweede niveau in Zwitserland, maar verraste in de vorige ronde door het Oostenrijkse Rapid Wien uit te schakelen. 

Pascal Janssen - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Met FC Vaduz treft AZ een ploeg die nu al historie heeft geschreven in Europa. Voor het eerst doet er een club uit Liechtenstein mee aan een Europees hoofdtoernooi. En dat terwijl de club uitkomt op het tweede niveau in Zwitserland, omdat het land geen eigen competitie heeft. Ondanks de weinig aansprekende tegenstander, waakt Jansen niet voor onderschatting. "Wij kijken ook niet met een schuin oog naar Vaduz en dan pas naar Ajax".

Mister 1-0

Vorige week was Dani de Wit de matchwinner in Slowakije. De aanvallende middenvelder tekende voor de 1-0 tegen Dnipro-1. Dat doelpunt staat symbool voor de vorm waarin De Wit verkeert, want in Europa maakte hij in zes wedstrijden al drie keer de openingstreffer dit seizoen. "Ik ben iemand die vanaf het begin de toon probeert te zetten", zegt De Wit.

Tekst loopt door onder de video.

Dani de Wit wil geen 'Mister 1-0' genoemd worden - NH Sport / Stephan Brandhorst\

Hoewel deze zomer werd gevreesd voor een nieuwe leegloop bij AZ, kwamen er een aantal lichtpuntjes bovendrijven. Myron van Brederode, Tijjani Reijnders en Milos Kerkez maken behoorlijk indruk. Laatstegenoemde heeft Owen Wijndal, die deze zomer naar Ajax vertrok, doen vergeten in Alkmaar.

Tekst loopt door onder de video.

Milos Kerkez doet Owen Wijndal vergeten bij AZ - NH Sport / Stephan Brandhorst

Bij de Alkmaarders ontbreken de langdurig geblesseerde Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. Hakon Evjen viel tegen FC Twente geblesseerd uit en is ook niet van de partij. Bruno Martins Indi, die de afgelopen twee wedstrijden miste, behoort weer tot de wedstrijdselectie. Of de centrale verdediger in de basis zal beginnen, is nog onbekend.

De wedstrijd tussen AZ en FC Vaduz begint morgenavond om 18.45 uur in Alkmaar.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52