Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Voorzichtig AZ blijft steken op gelijkspel tegen concurrent FC Twente

11 september 2022, 18.42 uur · Aangepast 11 september 2022, 20.04 uur · Door Stephan Brandhorst

AZ heeft geen slag kunnen slaan tegen FC Twente. De ploeg van trainer Pascal Jansen kwam weliswaar op voorsprong via Jens Odgaard, maar moest tijdens het slotoffensief van de Tukkers toch nog een gelijkmaker incasseren: 1-1.

Pascal Jansen zag zijn team voorzichtig starten tegen FC Twente - NH Nieuws

Ongewijzigd ten opzichte van de Conference League-wedstrijd tegen Dnipro-1 (1-0 winst) begon AZ aan de wedstrijd. Dat betekende opnieuw een basisplaats voor Maxim Dekker, die in het hart van de verdediging begon.

De twee ploegen ontliepen elkaar weinig op de ranglijst en dat was op het veld ook te merken. In Alkmaar was weinig te genieten voor de fans, want kansen waren spaarzaam. De nummers vier en vijf van de eredivisie hielden elkaar daardoor in evenwicht tot aan de pauze. Een grote kans van Tijjani Reijnders en een schuiver van gelegenheidsspits Jens Odgaard waren de enige oplevingen. Tussendoor viel Hakon Evjen wel uit met een blessure en werd vervangen door Mayckel Lahdo.

Tekst loopt door onder de tweet.

De rust leek AZ goed gedaan te hebben, want al snel kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Jens Odgaard, die de geblesseerde Vangelis Pavlidis in de spits verving, volleerde de 1-0 tegen de touwen. Het speelbeeld bleef gedurende de wedstrijd hetzelfde. Richting het einde van de wedstrijd werd FC Twente steeds gevaarlijker. Ricky van Wolfswinkel raakte de paal en Ramiz Zerrouki zag zijn pegel uiteenspatten tegen de lat.

De gelijkmaker hing dus in de lucht en die viel uiteindelijk via Ugalde die na en doorgang in het drukke zestienmetergebied wist te vinden. Het leek alsof beide ploegen konden leven met een gelijkspel waardoor de topper in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (Sugawara/63), Beukema, Dekker, Kerkez, Clasie, Reijnders, D. De Wit (Barasi/78); Evjen (Lahdo/31), Odgaard (Bazoer/73), Van Brederode (M. De Wit/63)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52