Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Maximale score voor AZ na saaie wedstrijd tegen stug Dnipro-1

8 september 2022, 22.55 uur · Aangepast 9 september 2022, 16.56 uur · Door Erik-Jan Brinkman

In een allesbehalve vermakelijk duel pakte AZ donderdagavond de volle buit. In het kletsnatte Slowakije wonnen de Alkmaarders met minimaal verschil van de Oekraïense ploeg Dnipro-1. Dani de Wit maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

AZ viert een doelpunt - Pro Shots / Paul Meima

Met Riechedly Bazoer en Zinho Vanheusden op de bank begon AZ met de gebruikelijke spelers aan de eerste wedstrijd van de groepsfase van de Conference League. Dnipro-1 liet het initiatief over aan de Alkmaarders en zakte zelf heel compact in. AZ kon daar moeilijk mee omgaan. In de eerste helft creëerde de huidige nummer drie van de Nederlandse competitie geen kans. En mochten ze van geluk spreken dat ze niet tegen een achterstand aankeken. AZ-verdediger Sam Beukema gleed namelijk na ruim een kwartier de bal tegen de eigen paal aan.

Dani de Wit

In de tweede helft kwam AZ iets beter voor de dag. Na een uur spelen schoot de ongelukkig spelende Jens Odgaard een bal toevallig tegen de lat. En niet veel later wist AZ wel te scoren. In de 63e minuut gaf de ingevallen Yukinari Sugawara een voorzet vanaf de rechterkant en tikte Dani de Wit de openingstreffer binnen.

Tekst loopt door onder de tweet.

Clean sheet

Na de voorsprong gaven de stugge Oekraïeners wel wat meer ruimte weg achterin, maar AZ kon daar niet van profiteren. Sam Beukema was nog het dichtst bij de 0-2. Uit een hoekschop kopte de verdediger net naast. Aan de andere kant hoefde Hobie Verhulst zelden in actie te komen. En dat betekende alweer een clean sheet voor de Alkmaarse goalie. Zijn achtste van het seizoen.

Na speelronde één staat AZ bovenaan in Groep E. FC Vaduz en Apollon Limasol speelden namelijk 0-0 gelijk tegen elkaar. Volgende week neemt AZ het in eigen huis op tegen FC Vaduz.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (Sugawara/61), Beukema, Dekker, Kerkez (M. De Wit/61); Clasie, Reijnders, Clasie, D. De Wit; Evjen, Odgaard (Lahdo/61), Van Brederode (Bazoer/89)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52