Ga naar Content

Odgaard leidt AZ langs Emmen: "Ik ben fit en wil belangrijk zijn"

Jens Odgaard was namens AZ de beste speler in de 0-3 overwinning op FC Emmen. De Deense aanvaller was constant dreigend en bovendien verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. "Een mooie pass van Jordy Clasie, een goede aanname en goed afgerond."

Jens Odgaard over zijn doelpunt tegen FC Emmen - NH Sport

De 23-jarige aanvaller kwam deze zomer over van het Italiaanse US Sassuolo en maakt de laatste wedstrijden een goede indruk. "AZ is een grote club in de competitie. We hebben veel ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen dit jaar. We zitten bovendien in de groepsfase van de Conference League. Het is mooi om deel uit te maken van dit team", aldus Odgaard over zijn nieuwe club.

Specifieke kwaliteiten

Ook zijn trainer Pascal Jansen is in zijn nopjes met de inbreng van Odgaard, die door de blessure van Vangelis Pavlidis zowel tegen NEC als tegen FC Emmen in de spits begon. "We zijn blij dat Jens fit is en dat hij zich goed begint aan te passen. Hij is een goede aanvaller die zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft. Vandaag ging de afstemming met de andere spelers heel goed", aldus Jansen over de wedstrijd van Odgaard. 

Pascal Jansen over Jens Odgaard en de concurrentie voor de spitspositie - NH Sport

Ideale voetbalmiddag

Met de wedstrijd tegen NEC van afgelopen donderdag nog in de benen, was de 0-3 ruststand tegen FC Emmen het ideale scenario voor AZ. Jansen: "We speelden heel snel naar twee mooie goals. Dan heb je gelijk de controle over de wedstrijd. We verzuimden echter nog wel om meer te scoren. Maar in aanloop naar donderdag richting de eerste wedstrijd in de Conference League is dit prima."

Pascal Jansen: "Je verzuimt meer te scoren" - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag en zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52