Ga naar Content

Debuut lonkt voor AZ'er Zinho Vanheusden in Conference League tegen Dnipro-1

Reikhalzend werd bij AZ uitgekeken naar de kwaliteiten van Zinho Vanheusden, maar vanwege een revalidatie kwam het nog niet tot speelminuten. Morgenavond tegen Dnipro-1 kan daar wellicht verandering in komen. De Belgische verdediger zit namelijk voor het eerst bij de wedstrijdselectie van AZ voor het Conference League-duel tegen de Oekraïners.

Zinho Vanheusden als huurling bij Genoa - Foto: Pro Shots

De 23-jarige Vanheusden maakte deze zomer (op huurbasis met optie tot koop) de overstap van Internazionale naar AZ. Tot speelminuten kwam het nog niet, want de éénvoudig international van België was nog op de weg terug van een knieblessure. Wel speelde hij vorige week een helft mee in een oefenwedstrijd van AZ tegen AS Monaco (4-2 winst).

Bazoer

Naast Vanheusden is ook Riechedly Bazoer meegevlogen naar Slowakije, waar de wedstrijd vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne wordt gespeeld. De middenvelder kwam transfervrij over van Vitesse en maakte in het Europese thuisduel met Dundee United FC (7-0) zijn debuut. Sindsdien stond de middenvelder aan de kant met een blessure. 

Tekst loopt door onder tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Afwezigen

Belangrijke afwezige bij de Alkmaarders is aanvoerder Bruno Martins Indi. Hij miste eerder al de wedstrijden tegen NEC (1-1) en FC Emmen (0-3) vanwege een blessure en moet ook de eerste groepswedstrijd in de Conference League aan zich voorbij laten gaan. Ook Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson blijven in Nederland. Zij kampen met zwaardere blessures en zijn voorlopig nog niet inzetbaar.

Donderdagavond trapt AZ om 21.00 in Košice af tegen Dnipro-1. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52