Balende AZ'er Sam Beukema vindt FC Twente geen 'koekebakkersteam'

Met een zuur gevoel verscheen Sam Beukema voor de camera. De verdediger van AZ baalde vooral van de late treffer van FC Twente, daardoor eindigde de wedstrijd tegen de Tukkers in een 1-1 gelijkspel. "Het was wat stil in de kleedkamer na afloop."

Verdediger Sam Beukema baalt van late gelijkmaker FC Twente - NH Nieuws

Sam Beukema vormde met Maxim Dekker een koppel achterin. En pas in de tweede helft na het openingsdoelpunt van Jens Odgaard kreeg het tweetal het drukker. De bezoekers drongen steeds meer aan. "Ik had het idee dat we het vol konden houden, maar één momentje waren we helaas niet scherp genoeg."

"Sterke ploeg"

Met het gelijke spel kon trainer Pascal Jansen wel leven. De Alkmaarse coach vond dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar waren gewaagd. "We moeten niet vergeten dat Twente ook gewoon een sterke ploeg is."

Pascal Jansen kon zich vinden in de 1-1 tegen FC Twente - NH Nieuws

"Koekebakkersteam"

De tweede helft was mede dankzij de doelpunten een stuk leuker om te aanschouwen. Dat kon niet gezegd worden van het eerste bedrijf tussen AZ en FC Twente. Beide teams speelden voorzichtig en waren vooral bang om achter te komen. Beukema beaamt de matige vertoning voor de rust en zocht na afloop naar een verklaring. "Je speelt niet tegen een koekebakkersteam."

Sam Beukema verklaart de saaie eerste helft - NH Nieuws

Door het gelijke spel heeft AZ veertien punten verzameld na zes wedstrijden, eentje meer dan FC Twente. De Alkmaarders staan vierde op de ranglijst. Donderdag wacht FC Vaduz voor de Conference League en volgend weekend staat de derby tegen Ajax op het programma.