Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Opnieuw megadruk op Schiphol: honderden meterslange wachtrijen tot ver buiten de terminals

13 september 2022, 10.18 uur · Aangepast 13 september 2022, 15.09 uur · Door Doron Sajet

Het is opnieuw heel druk op Schiphol. Vertrekkende reizigers staan zowel voor de beveiligingscontrole van Vertrekhal 1 als Vertrekhal 3 buiten en onder de tenten in de rij. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is de drukte beheersbaarder dan gisteren. Schiphol moest toen luchtvaartmaatschappijen smeken om vluchten te annuleren.

De rij op Schiphol van zondag 11 september - Foto: Twitter: @JacquesMonasch

Voor reizigers die in rij staan voelt de drukte helemaal niet 'beheersbaar'. Een deel uit zijn of haar frustratie op Twitter. Vanuit de rij in Vertrekhal 3 twittert een reiziger over 'shithole' in plaatst van Schiphol en vindt dat directeur Dick Benschop moet worden ontslagen.

Een andere reiziger is van mening dat de aandeelhouders, namelijk de rijksoverheid, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, en Aéroports de Paris moeten ingrijpen.

Gisteren ook al druk

Gistermiddag werd het zo druk dat Schiphol de grip op de situatie verloor en bij luchtvaartmaatschappijen moest bedelen om tientallen vluchten te annuleren. Uiteindelijk gaf alleen Easyjet toe aan het verzoek en annuleerde 15 vluchten.

De noodgreep gold alleen voor Vertrekhal 3. Onder andere Corendon en TUI Nederland sloegen de smeekbede in de wind. Volgens Schiphol is er vandaag geen verzoek om vluchten te schrappen gedaan. Uiteindelijk zijn er gisteren 19 vluchten geschrapt.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]