Start van hoofdcontent

SCHIPHOL

nl

Maatschappijen lappen annuleerverzoek Schiphol aan hun laars

12 september 2022, 18.20 uur · Aangepast 12 september 2022, 21.10 uur · Door Doron Sajet

Luchtvaartmaatschappijen zijn niet bereid om op korte termijn op verzoek van Schiphol vanavond vluchten te annuleren vanwege de drukte in de vertrekhallen. Momenteel puilen de terminals uit met wachtende passagiers, vanwege een tekort aan beveiligingspersoneel. TUI en Corendon weigeren vluchten te annuleren, alleen Easyjet heeft uiteindelijk 15 vluchten geannuleerd. Andere maatschappijen vliegen gewoon door.

Een Airbus A380 van Emirates op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Een woordvoerder van Corendon zegt tegen NH Nieuws dat op zo'n korte termijn annuleren 'uitgesloten' is. Volgens de reisorganisatie dupeer je daar niet alleen reizigers op Schiphol mee, maar ook vakantiegangers die in het buitenland op hun retourvlucht rekenen.

TUI Nederland is niet blij met de volgens hen onnodige verwarring die Schiphol bij reizigers veroorzaakt. De maatschappij heeft twee vluchten naar Curaçao en Tenerife niet geannuleerd en zegt er alles aan te doen om te zorgen dat alle passagiers hun vlucht kunnen halen. TUI geeft aan teleurgesteld te zijn over de chaos die Schiphol heeft veroorzaakt.

Easyjet schrapt 15 vluchten

Het verzoek van Schiphol om vluchten te annuleren was gericht aan de maatschappijen die vanaf Vertrekhal 3 vertrekken. De grootste maatschappij in die vertrekhal is Easyjet. Een woordvoerder laat NH Nieuws weten dat er 15 vluchten zijn geannuleerd. Gedupeerde klanten hebben volgens de maatschappij recht op terugbetaling of worden omgeboekt.

Andere luchtvaartmaatschappijen waarvoor kan worden ingecheckt in Vertrekhal 3 zijn onder meer Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines en El Al. Alleen Turkish Airlines heeft vanavond een vlucht geannuleerd, al is niet bekend of dat naar aanleiding van Schiphol's verzoek was.

Geen update van Schiphol

De luchthaven zelf heeft tot nu toe geen update over de bereidwilligheid van de luchtvaartmaatschappijen om vluchten te schrappen.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]