Ga naar Content

Schiphol kan drukte (weer) niet aan: maatschappijen gevraagd om te annuleren

Het is opnieuw te druk op Schiphol, passagiers staan in ellenlange rijen te wachten voor de beveiligingscontrole. Omdat er weer te weinig beveiligers zijn ingeroosterd, heeft Schiphol luchtvaartmaatschappijen gevraagd om tussen 16.00 en 23.00 uur vluchten te annuleren.

Opnieuw lange rijen op Schiphol - Foto: Drukte op Schiphol

Volgens Schiphol neemt het aantal wachtende passagiers alleen maar toe, vooral in Vertrekhal 3. Luchtvaartmaatschappijen die vanuit die terminal vertrekken zijn nu door Schiphol gevraagd om extra vluchten te schrappen.

Op Schiphol is het weer vaker veel te druk in de vertrekhallen met wachtende passagiers voor de beveiligingscontrole. De beveiligingsbedrijven krijgen het niet voor elkaar om genoeg personeel in te zetten voor het aantal vluchten en reizigers die verwerkt moeten worden.

Zomerbonus

Volgens vakbond FNV komt het hardnekkige personeelstekort door het verlopen van de zomerbonus, die het werk op Schiphol aantrekkelijker moest maken. Veel medewerkers houden het werk voor gezien en kiezen voor voorspelbaardere en beter betaalde banen, aldus FNV.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]