Ga naar Content

Meer treinstakingen voorlopig van de baan: conducteurs en machinisten krijgen meer loon

Het lijkt voorlopig klaar met stakingen door treinpersoneel. De NS en de vakbonden hebben een akkoord bereikt voor een verbeterde cao. Vakbondsleden moeten de verbeterde arbeidsafspraken nog wel accepteren. 

Foto: NH Gooi / Lisanne Snelder

De vakbonden en de NS zijn een loonsverhoging van 9,25 procent overeengekomen, die wordt uitgesmeerd over de komende anderhalf jaar, meldt de NOS. Verder krijgt personeel volgend jaar twee keer een uitkering van duizend euro, in januari en juli.  

Afgelopen donderdag meldde vakbond FNV nog dat er nog 'geen uitzicht was op goede cao-afspraken en de geplande acties zouden doorgaan. Die boodschap had betrekking op de tweede estafettestaking, die afgelopen vrijdag in de regio's west en noord-west - waaronder Noord-Holland - begon.

Omdat de regionale staking volgens de NS de volledige dienstregeling in de hele provincie in de war schopte, besloot het bedrijf op het traject Utrecht - Schiphol na in het gehele land geen treinen te laten rijden.  Met het cao-akkoord gaat er wel een streep door de stakingen van aanstaande dinsdag en donderdag. 

Lees ook

Eind augustus vond de eerste serie estafettestakingen plaats. Die stakingen leidden onder meer tot grote drukte op de weg

Hoewel de stakingen ruim van tevoren waren aangekondigd, hadden sommige reizigers zich toch laten verrassen, zo bleek toen NH Nieuws een kijkje ging nemen op de vrijwel uitgestorven stations. 

Toeristen op Schiphol verrast door NS-staking - NH Nieuws / Doron Sajet

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.