Eerste thuiswedstrijd nieuwkomer VNS United eindigt in onnodige nederlaag

Bij de eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau in de zaalvoetbal eredivisie heeft VNS United uit Amsterdam-Noord verloren. Groene Ster Vlissingen trakteerde de Amsterdammers op een 5-3 nederlaag.

Mohamed Amin Benzid genoot van de sfeer bij VNS United - NH Sport / Stephan Brandhorst

De ploeg uit Zeeland kwam binnen twee minuten op voorsprong, maar kon hier niet lang van genieten. De schade werd een minuut namelijk al tenietgedaan, door de club die sinds 2016 bestaat: 1-1. Groene Ster Vlissingen nam opnieuw de leiding, maar incasseerde weer de gelijkmaker: 2-2. De Amsterdammers gingen vervolgens rusten met een 3-2 voorsprong.

Snel na de pauze trok Groene Ster de stand weer gelijk, waarna de zege werd veiliggesteld. Hierdoor blijft VNS United na twee duels zonder punten. De eerste wedstrijd werd namelijk nipt verloren van Texel’94: 5-4.

VNS United-coach baalt van de nederlaag tegen Groene Ster - NH Sport / Stephan Brandhorst

Hovocubo haalt uit

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen heeft Hovocubo overtuigend de drie punten in Zwaag gehouden. De West-Friezen versloegen Texel'94 met 6-1. Al snel in de wedstrijd brak Iliass Bouzit de ban. Oualid Tarifit, die deze week debuteerde in de voorselectie van Oranje, was met een kopbal verantwoordelijk voor de 2-0.

In de tweede helft volgden de doelpunten elkaar in een hoger tempo op. Amin Amghar was voor rust de derde doelpuntenmaker van de avond. Na rust waren Mats Velseboer en Iliass Bouzit (2 keer) verantwoordelijk voor de overige drie treffers. Tussendoor wist Texel'94 nog wel een eretreffer te maken, maar verder kwamen de eilandbewoners niet.

Met deze overwinning heeft de landskampioen nog altijd de volle buit. Over twee weken gaat Hovocubo in Apeldoorn de zegereeks proberen uit te breiden. Dan nemen zij het op tegen AGOVV.

In de tv-uitzending van maandag is op NH Sport een reportage te zien over VNS United.

De overige uitslagen van de Noord-Hollandse ploegen in de eredivisie zaalvoetbal:

FC Marlène - BE'79 1-2
Leekster Eagles - HV Veerhuys 3-6
RKAV Volendam - Tigers Roermond 3-10
FCK/De Hommel - Lebo 3-6