Ga naar Content

Zaalvoetbal: Oualid Tarifit maakt debuut in selectie Oranje

Oualid Tarifit is voor het eerst opgenomen in de wedstrijdselectie van Oranje. De 24-jarige zaalvoetballer stapte afgelopen zomer over naar regerend landskampioen Hovocubo. Daar maakte hij in korte tijd indruk op bondscoach Miguel Andrés Moreno.

Oualid Tarifit scoort een doelpunt tegen FC Eindhoven - Foto: Foto: Michel Bes

Tarifit hoorde afgelopen week in een persoonlijk gesprek met de nieuwe bondscoach dat hij zou worden opgeroepen "De bondscoach vertelde dat hij mij er graag bij wilde hebben. Hij was aanwezig bij de Supercup (2-1 winst red.) waarin ik het winnende doelpunt scoorde. Daardoor viel ik op", vertelt Tarifit die vorig seizoen in de eerste divisie uitkwam voor OACN Boys uit Spijkenisse. 

"Ik zit vol energie en mijn doel is om minuten te maken"

zaalvoetballer Oualid Tarifit

Minuten maken

Er zijn zeventien spelers in de Oranje-selectie opgenomen. Na een aantal trainingen wordt de groep teruggebracht tot veertien spelers. "Het is voor mij een unieke kans om in de trainingen veel nieuwe ervaringen op te doen. Ik zie het als een prachtig leermoment. Tegelijkertijd ben ik niet van plan om met lege handen naar huis te gaan. Ik zit vol energie en mijn doel is om minuten te maken. Daar ben je uiteindelijk voetballer voor geworden."

Tekst loop door onder tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Naast Tarifit zijn ook Saber ben Khalou (Lebo), Amir Molkarai (FC Marlène), Mohamed Attaibi (FC Marlène), Barry de Wit (FC Marlène), Faisal Mellah (Hovocubo), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Dave Stet (Hovocubo) en Mats Velseboer (Hovocubo) namens de Noord-Hollandse ploegen opgeroepen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52