Ga naar Content

Amsterdamse zaalvoetballers VNS United uit Noord promoveren 6 jaar na oprichting naar eredivisie

Nog maar zes jaar geleden zijn ze opgericht en nu al gaan ze spelen op het hoogste podium. Zaalvoetbalvereniging VNS United uit Amsterdam-Noord is sinds 2016 elk seizoen gepromoveerd naar een hogere divisie. Het voorlopige ultieme hoogtepunt was gisteravond, bij een zege zouden ze kampioen worden en promoveren naar de eredivisie. Het werd een makkie: 8-2. Nu mogen ze zich gaan bewijzen op het hoogste niveau van Nederland.

Foto:

VNS United staat voor Verenigd Noord Scoort en dat hebben zij dan ook waargemaakt. Dit seizoen zijn ze ongeslagen kampioen geworden. Tijdens de laatste wedstrijden liep de spanning hoog op bij de mannen van VNS United.

Na de winst op rivaal en koploper Scagha '66 uit Schagen kwam het wel heel dichtbij voor de mannen uit Noord. De laatste wedstrijd werd gisteren gespeeld tegen VV PKC '83 uit Groningen die dus ruimschoots werd gewonnen. De promotie is een feit en dat betekent dat ze naast ASV Lebo Amsterdam zullen vertegenwoordigen op het hoogste niveau. 

"VNS United is een echte stadsvereniging en ontmoetingsplaats waar prestatie en gezelligheid hand in hand gaan"

KHALID HEYOUF, OPRICHTER
Foto:

VNS United is niet alleen bezig met het zaalvoetballen. Naast sporten probeert de club ook iets te betekenen voor de maatschappij. "De betrokkenen binnen de vereniging hebben een functie binnen het jeugd en sociaal domein, waardoor wij naast een zaalvoetbalvereniging ook een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij", zegt Khalid Heyouf.

Zo willen zij onder andere de jongeren uit Noord begeleiden en bewust maken van de keuzes die zij maken. Daarnaast willen zij er ook voor zorgen dat de jongeren gemotiveerd blijven om te sporten. VNS United noemt zich zelf dan ook een stadsvereniging waarvan 60 procent van de selectie uit Noord komt. En de rest komt uit overige stadsdelen van Amsterdam waaronder Nieuw-West. 

Foto:

En dan volgend seizoen de eredivisie. VNS United heeft als doel het eerste seizoen minimaal te zorgen voor handhaving, maar wie weet kan de club de succeslijn zelfs voortzetten. "Het eerste elftal heeft een voorbeeldfunctie voor de jeugd en senioren, op het gebied van prestaties, maar ook op het gebied van teamgeest. De aantrekkingskracht en uitstraling van het eerste is dusdanig belangrijk voor de hele vereniging dat we ieder jaar als initiële doelstelling hebben om tot de kampioenen".

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]