Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Zorgen over verkeersveiligheid Hilversumse Alexiatunnel: raadsleden willen duidelijkheid

8 september 2022, 12.27 uur · Door Daan Visser

De zorgen over verkeersveiligheid van de gloednieuwe Hilversumse Alexiatunnel leiden tot raadsvragen. Coalitiepartij Hart voor Hilversum wil weten hoe de vork in de steel zit en hoe veilig de tunnel nou echt is. De vragen volgen op de zorgen die basisschool De Wilgetoren een week geleden aankaartte: de school ziet met regelmaat bijna-ongelukken gebeuren. 

Foto: Alexiatunnel Hilversum - BAM / Marc Draak

De Alexiatunnel is in de zomervakantie open gegaan. Hierdoor neemt na 2,5 jaar de verkeersdrukte weer toe voor de deur van basisschool de Wilgetoren aan de Kamerlingh Onnesweg.

De school kaartte haar zorgen over de verkeersveiligheid een week geleden aan bij NH Nieuws. Politieke partij Hart voor Hilversum - de grootste Hilversumse raadspartij - heeft de zorgen ook gehoord en wil nu het fijne weten over de daadwerkelijke verkeersveiligheid. De vragen zijn vooral gericht op de veiligheid voor fietsers en voetgangers. 

Bezorgde ouders

Vóór de school zijn twee oversteekplaatsen die sinds de start van het schooljaar veel gebruikt worden door de leerlingen en ouders uit de omgeving. Maar de schooldirecteur Koen van Praag en ongeveer 150 ouders en leerkrachten - die de handtekeningenactie ondertekenden - zijn bezorgd over deze nieuwe verkeerssituatie. 

Zo kunnen auto's met vijftig kilometer per uur uit de tunnel rijden en de oversteekplaatsen bij het kruispunt pas laat zien verschijnen. Ook wordt er - met name tijdens de spitsuren - druk gebruik gemaakt van de oversteekplaatsen door fietsers en voetgangers die de regels niet altijd even goed naleven. 

Eerdere politieke vragen

De eerste set raadsvragen werd eind juni van dit jaar verzonden. Toen was de Alexiatunnel nog niet open, maar wees de partij het college al op verkeerssituaties die mogelijk onveilig konden worden. Het college liet toen weten dat ze de situatie als verkeersveilig beschouwde, maar dat ze na de opening wel zouden gaan monitoren. 

Dat monitoren heeft al plaatsgevonden. Zo heeft de gemeente tijdens de eerste week van het nieuwe schooljaar een verkeersregelaar op het kruispunt gezet om mogelijke verbeterpunten mee te nemen.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]