Ajax dankzij wervelende eerste helft met speels gemak langs Rangers FC

Ajax is uitstekende begonnen aan zijn nieuwe Europese campagne in de Champions League. In de eigen Johan Cruijff Arena werd het Schotse Rangers FC verrassend eenvoudig met 4-0 aan de kant gezet.

Ajax had geen kind aan Rangers FC - Foto: Orange Pictures

Ajax begon aan het duel met Mohammed Kudus in de spits. Alfred Schreuder opteerde voor de Ghanees in de punt van de aanval en dit ging ten koste van Brian Brobbey. Al vanaf de eerste minuut was het overwicht voor Ajax. Jurriën Timber kopte eerst nog vogelvrij een hoekschop over het doel van Rangers, maar bij de volgende corner was het wel raak. Edson Álvarez torende boven iedereen uit en knikte de 1-0 in de verre hoek.

Zeeën van ruimte

Ajax gaf de opponent uit Glasgow geen moment de gelegenheid om te voetballen. Ajax zat er bovenop, kreeg veel ruimte om te voetballen en was heer en meester in het eigen stadion. De 2-0 liet daarom ook niet lang op zich wachten. Steven Berghuis zocht de combinatie, maar via een Schots been belandde de bal in het doel. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam een minuut later. Kudus ging aan de linkerkant op avontuur, kwam de zestien binnen en schoot kiezelhard raak in de verre hoek: 3-0.

In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd vrij eentonig. Ajax bleef domineren, maar hoefde niet zo nodig meer. Het tempo ging omlaag en het duurde lang voordat Ajax in het tweede bedrijf weer een echte kans kreeg. In de 68e minuut probeerde Steven Bergwijn het van grote afstand. De poging van de recordaankoop was echter een simpele prooi voor Rangers-doelman Jon McLaughlin.

Sterk slot

Toch kwam er aan het einde van de tweede helft nog een doelpunt bij. Steven Bergwijn omspeelde dit keer McLaughlin en schoof de vierde treffer van de avond binnen. Ondanks het inbrengen van aanvallers Lucas Ocampos en Brian Brobbey kreeg het publiek in Amsterdam geen vijfde treffer meer te zien en bleef het dus bij 4-0.