Ga naar Content

Weergaloze race Verstappen leidt tot winst op Grand Prix van Zandvoort

Wereldkampioen Max Verstappen heeft opnieuw de Grand Prix van Zandvoort gewonnen. De coureur uit de Formule 1 bleef George Russell en Charles Leclerc voor. Het is voor Verstappen zijn vierde ritzege op rij. 

Max Verstappen was opnieuw de snelste in Zandvoort - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Verstappen begon vanaf pole en was vanaf het begin van de race foutloos. Hij noteerde de beste rondetijd, maar die werd uiteindelijk afgepakt door Charles Leclerc, zijn concurrent in het WK-klassement. De Limburger liep langzaam uit en had een voorsprong van 12 seconden op het eerste kwart van de race. Hij besloot daarna om de pitstop in te duiken om zijn banden te vervangen. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door zijn pitstop zakte Verstappen naar de derde plaats van het klassement, maar had hij wel de snelste tijd. Hij moest in achtervolging op de Mercedessen van Lewis Hamilton en George Russell. Zijn concurrenten hadden nog geen pitstop gemaakt, waardoor zij eerste en tweede stonden. In de 28e ronde haalde Verstappen uiteindelijk Russell in en dat leidde tot veel gejuich op de tribunes. 

Inhaalactie

De koppositie werd een ronde later weer gepakt, nadat Hamilton de pitsstraat in ging. Binnen enkele rondes had de Limburger een marge van ruim 8 seconden op Leclerc, de nummer twee. Yuki Tsunoda had uiteindelijke een belangrijke rol in de zege van Verstappen. De Japanner stond stil, omdat er iets aan de hand was met zijn banden. Hij vervolgde de race, maar stopte toch de auto. Daardoor kwam er een virtual safetycar, waardoor Verstappen zonder moeite zijn banden kon vervangen. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Valtteri Bottas zorgde in de 55e ronde opnieuw voor een safetycar door stil te staan bij het rechte stuk bij de start. Verstappen ging de pitsstraat in en wisselde zijn banden. Nadat de safetycar na een aantal rondes verdween, kon Verstappen Hamilton weer simpel inhalen. Daarna kwam zijn winst op het circuit van Zandvoort niet meer in gevaar, tot genoegen van de oranje zee op de tribunes. 

De toeschouwers genoten zichtbaar van de winst van Verstappen - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]