Ga naar Content

Niet één, maar twee fakkelgooiers opgepakt op circuit Zandvoort: "Behoorlijk van het padje"

Niet één, maar twee fakkelgooiers zijn gisteren opgepakt voor het gooien van een rookbom op het circuit van Zandvoort. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. Zowel een 33-jarige man uit Borne als een 40-jarige man uit Epe werden aangehouden. Ze zijn allebei weer vrij, maar blijven nog wel verdacht. Justitie bepaalt later wat de twee boven het hoofd hangt.

Foto: Marcel ter Bals/Orange Pictures

Een dag na de twee incidenten die de kwalificatierace gisteren verstoorden, wordt er nog vol onbegrip gereageerd. Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort noemt het 'schandalig'. "Je moet behoorlijk van het padje af zijn als je zoiets doet", aldus de burgemeester. 

Tekst gaat door onder de video.

Burgemeester Moolenburgh over de tweede dag van de Formule 1 - NH Nieuws

Ook racefans noemen het 'dom' en 'onzinnig'. "Ja, zoiets doe je niet, is gewoon onzin", vertelt een jonge fan van Max Verstappen. 

Meer aanhoudingen

De twee fakkelgooiers zijn niet de enigen die zijn aangehouden. De politie vertelt dat er zeker tien mensen zijn opgepakt. Dat waren onder meer mensen die reden onder invloed.

Ook heeft de politie een drone in beslag genomen van iemand die met zijn drone aan het vliegen was in de buurt van het circuit. De man mag zijn drone na het weekend weer ophalen, maar is niet aangehouden. 

Lees ook

Tevreden over tweede dag

Ondanks de aanhoudingen is de politie tevreden over het verloop van de tweede dag van de grand prix.  

"Over het algemeen mogen we spreken van een positief beeld in Zandvoort. Als je nagaat dat er in totaal 110.000 bezoekers naar het circuit komen, valt 10 aanhoudingen mee", aldus de woordvoerder van de politie. 

"Je kunt zaterdag eigenlijk vergelijken met een gemiddelde stapavond wat betreft het aantal aanhoudingen. De alcoholconsumptie ligt bij dit evenement uiteraard ook hoog. Maar voor het grote aantal mensen op dit evenement valt dit echt mee", vertelt de woordvoerder. "Ook voor vandaag verwachten we hetzelfde beeld."

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]