Ga naar Content

Harde lessen voor Volendam in eredivisie: "Op dit niveau worden die fouten afgestraft"

Het was een teleurstellende avond voor FC Volendam op bezoek bij Sparta. De ploeg van Wim Jonk verloor met harde cijfers (4-0), maar vooral de manier waarop de tegengoals vielen, was typerend. "We hebben de goals te makkelijk weggeven", was dan ook de logische conclusie van aanvoerder Damon Mirani. 

Damon Mirani (l) en Filip Stankovic balen flink na de 4-0 - Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

"We moeten verdedigend veel scherper zijn", vervolgt Mirani voor de camera van ESPN. "In de tweede helft staan we niet goed te dekken in de zestien. Die momenten worden op dit niveau gewoon afgestraft. Het is belangrijk dat we snel gaan leren van onze fouten."

Over het veldspel was de verdediger niet ontevreden. "We hebben ook aardig wat kansen gecreëerd. Het is zuur dat je dan op zo'n eenvoudige manier die eerste goal tegen krijgt met die lange bal van Olij. Onze kansen hadden we gewoon moeten benutten."

Tekst gaat verder onder de foto

Wim Jonk: "Zeker pijnlijk dat we geen goal hebben gemaakt" - Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

"Afgaande op de eerste helft is het zeker pijnlijk dat we geen goal hebben gemaakt", begon trainer Wim Jonk na afloop tegen ESPN. "We hebben zeker vijf honderdprocentkansen, daarvan moet je er minimaal een of twee van benutten. Daarbij geef je eigenlijk een goal weg uit je eigen kans. We stonden niet goed toen die keeper snel schakelde, dat mag natuurlijk nooit gebeuren."

Volgens Jonk is zijn ploeg na de rust geen moment meer in de wedstrijd gekomen, zeker na de 2-0. "Ik vind dat we tekort komen, want de goals vielen te makkelijk. Dat is zonde, het doet namelijk geen recht aan onze eerste helft. Uiteindelijk staat er 4-0 op het bord, dus wat heb je dan te zeuren?"

"Uiteindelijk staat er 4-0 op het bord, dus wat heb je dan te zeuren?"

FC VOLENDAM-TRAINER wim jonk

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag en zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52