Ga naar Content

Europese duels Ajax en AZ zorgen voor gewijzigd programma in de eredivisie

Door de plaatsing van Ajax (Champions League) en AZ (Conference League) heeft de KNVB een aantal duels in de eredivisie omgegooid. Dat heeft ook gevolgen voor FC Volendam. De laatste speeldata en aanvangstijden voor het WK zijn ook vandaag gepubliceerd. 

AZ viert een doelpunt - Foto: Pro Shots / Paul Meima

De eerste wijziging is voor de Alkmaarders in het weekend van 10 en 11 september. AZ speelt dan 11 september vanaf 16.45 uur tegen FC Twente, door de eerste speelronde van de Conference League. Dat geldt ook voor 9 oktober, als er vanaf 14.30 uur wordt afgetrapt in Utrecht tegen de plaatselijke FC.

Het is ook nog onzeker of de derby tegen FC Volendam op 30 oktober of 9 november wordt gespeeld. Dat wordt op een later tijdstip bepaald, vanwege de relevantie van het laatste groepsduel in de Conference League van AZ. 

Klik hier voor de link naar het volledige gewijzigde programma. 

Lees ook

Ajax

Voor Ajax zijn er ook een aantal aanvangstijden van wedstrijden aangepast. Zo spelen de Amsterdammers 8 oktober vanaf 16.30 uur in Volendam tegen het Nieuwe Oranje. Een week later (16 oktober) krijgt de ploeg van Alfred Schreuder een dag extra rust na de uitwedstrijd tegen Napoli in de Champions League.

Voor de Amsterdammers geldt hetzelfde als voor AZ. Als de laatste groepswedstrijd tegen Liverpool er niet meer toe doet, wordt de wedstrijd tegen Vitesse op 29 oktober gespeeld, anders op 9 november. 

Vlak voor WK

De KNVB heeft ook de laatste twee speelrondes voor het WK voetbal in Qatar bekendgemaakt. Ajax moet de een-na-laatste ronde aan de bak, want dan speelt de ploeg op 6 november tegen PSV. FC Volendam tegen Feyenoord (14.30 uur) en AZ tegen RKC Waalwijk (16.45 uur) komen op diezelfde dag in actie.

AZ speelt de laatste speelronde tegen PSV op zaterdag 12 november (21.00 uur), terwijl Ajax eerder op de avond aftrapt in Emmen (18.45 uur). FC Volendam sluit ook de eerste seizoenshelft af tegen FC Utrecht (16.30 uur) op 12 november. Door het WK in Qatar ligt de eredivisie daarna stil tot en met 6 januari. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag en zondag van 17.00-19.00 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52